Tuses vasak jalg. 06.03.20 / Üldkirurgia

Külastaja küsib:

Tere! 2019 aasta juulis tekkis turse vasakul jalal. Perearst soovitas Troxevasini tablette ja Lioton 1000 salvi. Tehti ka ultraheli uuring veenidele ja vastus oli et sääre süvaveeni laienemine ja kubeme piirkonnas pindmises veenis midagi trombitaolist. Peale 2 kuud tablette ja määrimist oli kõik sama. Perearst suunas neuroloogile ja uuring ütles et 7 mm lülidevahelist nihet. Kordav ultraheliuuring ütles et kõik korras veresoontega. Kas see et jalg on turses, kuumem kui teine jalg ja veidi teist värvi ka, on normaalne või peaksin muretsema ja midagi ette võttma. Perearst arvab et mul on põhjendamata hirm. Aitäh!

Arst vastas:

Jaan Tepp

dr Jaan Tepp

Üldkirurg

Põhja Eesti Regionaalhaigla

Ühe jala turse viitab venoossele või lümfaatilisele staasile - vedeliku äravool jalast on häiritud. Selle põhjuseks võib olla kas : käigusolev või läbitehtud veenitromboos; lümfisoonte sulgumine mingi põletiku tõttu; kasvaja, mis surub veenid kinni, tuleb ühe põhjusena kõne alla. Põhjusest olenemata peaksite kandma tugisukki.

Kas see arutelu oli kasulik?

Nõuanded teemal: Üldkirurgia

jala kanna ülemine osa

Juhtus tööl õnnetus, tellingu post kukkus otsaga sinna kanna ülemisse otsa. Natukene on marraskil. Vasak jalg. Minu poolt vaadates labajala vasaku kondi ja kanna vahel on paistetus. Niisama ei valuta, ...

Jaan Tepp

Vastas dr Jaan Tepp

Ainult sellise kirjelduse järgi on mul raske Teile nõu anda. Soovitan pöörduda traumapunkti.

Loe edasi

Vasak jalg paistes päkast põlveni

Vasak jalg paistes. Esimest korda märkasin 20.03.2013, liikumist ei takista, varvastes on tunda õrna surinat, valu ei ole. Mulle tundub, et see on ebanormaalne. Olen üldiselt liikuv ja ei ole ülekaaluline, ...

Jaan Tepp

Vastas dr Jaan Tepp

Kindlasti ei ole see normaalne. Kahtlus jääb veenitromboosile. Oleks vaja teha läbivaatus ja ka UH dopleruuting veenidest.

Loe edasi

Sõlm jala lihases

Tere

Avastasin vasaku jala sääre lihases sõlme, mis nähtav siis, kui pingutan lihast. Paremal jalal puudub sama kohapeal selline sõlm. Kuna suvel sai tegeleda aktiivselt jalgratta spordiga, ...

Jaan Tepp

Vastas dr Jaan Tepp

Ilma nägemata arvamust avaldada võimatu. Tulge või minge kirurgi vastuvõtule.

Loe edasi


Vaata kõiki nõustamisi

Küsi foorumist

Küsi

Ei saanud vastust? Küsi arstilt: