Nimetis sõrm jäi uksevahele 25.07.19 / Üldkirurgia

Külastaja küsib:

Tere.
Nimetis sõrm jäi raud uksevahele ja lõikas väikse haava. Päeva möödudes on sõrm endiselt tuim . Luuterve ja liiges liigub. Kas närvid taastuvad?

Arst vastas:

Jaan Tepp

dr Jaan Tepp

Üldkirurg

Põhja Eesti Regionaalhaigla

Reeglina sellise trauma korral närvid taastuvad. Mingisugune erinevus terve ja traumaga sõrme tundlikkuse osas võib jääda, sellega harjub. ise olukorra parandamiseks midagi teha ei saa.

Kas see arutelu oli kasulik?

Nõuanded teemal: Üldkirurgia

sõrmeluu

Tere! Murdsin sõrmeluu 11.05.Jäi raske välisukse vahele.Murdus küüne poolne esimene lüli neljandal sõrmel.Käisin EMO-s ja pandi lahasesse.Olen puhastusteenedaja,kes teeb voodeid,peseb nõusid .Käed on ...

Jaan Tepp

Vastas dr Jaan Tepp

Arvestades Teie tööd 2 nädalaga Te täielikult töövõimeline veel 10 päevaga ei ole.

Loe edasi

Jäi näpp raud toru ja tala vahele. Mida peaks tegema?

Tere! Sooviksin nõu saada. Juhtus selline asi, et mul jäi keskmine sõrm tala ja raud toru vahele, ja nii hullusti et läks paiste, küüs oma värvi ei muutunud, nüüd siis paistes ja valus liigutada. Ja hakkas ...

Jaan Tepp

Vastas dr Jaan Tepp

Sellise trauma korral ei sa välistada luumurdu, mida saab diagnoosida vaid röntgeniga. Soovitan pöörduda EMO-sse.

Loe edasi

Näpuluu murru paranemine

Jõudu,

spordiõnnetuse tagajärjel (korvpall) sai viga parema käe väike sõrm (jäi konksu, valutas, tekkis paistetus), mis EMO-s sirgeks tõmmati ja diagnoositi sõrme alumise lüli nihestus ja ...

Jaan Tepp

Vastas dr Jaan Tepp

Kui 4 nädalat kipsis hoida ja seejärel kasutada muud fiksatsiooni peaks see olema OK. Igal juhul peaksite vältima mingit juhuslikku vale liigutust. Sõrmed fikseeritakse tavaliselt nn. füsioloogilises asendis ...

Loe edasi

Vasaku käe väikesel sõrmel luumurd

Vasaku käe väikesel sõrmel luumurd. Kips pidi 3 nädalat peal olema. Võtsin kipsi ära, kui sõrme kõvertada ei saa, valus hakkab. Sõrm on paksem kui teine väike sõrm. Päeva peale on sõrm linud mõnest kohast ...

Jaan Tepp

Vastas dr Jaan Tepp

Peale 3 nädalat kipsis olemist muutub iga liiges kangeks ja funktsiooooni taastamine võtab aega. Ka turse peale luumurdu püsib mõne aja. Muretesemiseks põhjust ei näe.

Loe edasi

Plõksuv sõrm

Tere
Käisin eile ortopeedi juures oma parema käega, kuna neljas sõrm ei toiminud korralikult ja tegi valu. Arst ütles et see on plõksuv sõrm. Ja ütles, et see tuleb kipsi panna kuna see on kõõlusepõletik ...

Jaan Tepp

Vastas dr Jaan Tepp

Tegemist väga spetsiifilise ortopeedilise probleemiga, mis ei ole minu eriala ja milles ei julge soovitusi anda. Soovitaksin Teil pöörduda käekirurgi poole - sellised on olemas Põhja Eesti Regionaalhaiglas ...

Loe edasi

Küünealune kude/liha?

Tervist!
Umbes 1,5 nädalat tagasi jäi mul nimetisõrm õnnetult autoukse vahele. Pool küünest läks momentaalselt siniseks ja küüne alt pressis mõned mm välja heledat kude. Sõrm läks paiste ja tegi ...

Jaan Tepp

Vastas dr Jaan Tepp

Ega sellisel juhul arstil palju teha pole. Kirjelduse järgi toimite õigesti - põhiline on infektsiooni vältimine. Muus osas paraneb ise. Mis võib juhtuda, on see, et küüs, mis tagasi kasvab, võib olla ...

Loe edasi

käe valu

Tere kukkusin eelmisel nädala treppist ja paremakäe väike sõrm sai viga algul arvasin et valu on tingitud sellest et oli marraskil nahk maas aga möödas on nädal ja sõrm ikka valutab kohati lööb ikka tugeva ...

Jaan Tepp

Vastas dr Jaan Tepp

Trauma puhul ei saa kunagi välistada luumurdu. Soovitaksin teha rö-pildi. See küll ravi suhtes palju ei muuda, kuid seletab luumurru olemasolul valude pikemat püsimist. Ka on otstarbekas sõrm immobiliseerida ...

Loe edasi

Puupaketi alla jäänud käsi vol2

Tere, umbes 6 kuud tagasi küsisin käe kohta, mis jäi puukati alla umbes 8a. tagasi ja näeb nüüd natuke imelik välja. Nimelt on pöial krõnksus vms..
Kaheksa aasta vanused röntkenpildid on siin aadressil ...

Jaan Tepp

Vastas dr Jaan Tepp

Kindel on see, et kirurgiline vahelesegamine on ainuke võimalus ja dr. Heiman on õige mees seda tegema - ta on ortopeed, kes on spetsialiseerunud käekirurgiale. Probleem võib olla ainult selles, kui palju ...

Loe edasi

sõrm umbes

Tere.
Olen 44 a.naine ja mul läheb iga paari-kolme nädala tagant erinev sõrm küünevalli kõrvalt umbe,praegu on see juba järjepidevalt 5-6 kord.Ravin iseseisvalt ja nädala poolteist läheb sellega ...

Jaan Tepp

Vastas dr Jaan Tepp

Ka Teie poolt pakutu on võimalik. Rohkem kaldun arvama, et kannate ise infektsiooni ühelt sõrmelt maniküüri tehes teisele sõrmele. Peaksite konsulteerima kas dermatoloogi või kirurgiga.

Loe edasi


Vaata kõiki nõustamisi

Küsi foorumist

Küsi

Ei saanud vastust? Küsi arstilt: