sõrmeluu 16.05.17 / Üldkirurgia

Külastaja küsib:

Tere! Murdsin sõrmeluu 11.05.Jäi raske välisukse vahele.Murdus küüne poolne esimene lüli neljandal sõrmel.Käisin EMO-s ja pandi lahasesse.Olen puhastusteenedaja,kes teeb voodeid,peseb nõusid .Käed on väga tähtsad tööriistad.Haigusleht on 21.05-i.Mis te arvate,kas see sõrm paraneb selleks ajaks nii,et ma olen töövõimeline? Kardan väga,et esimese raske nõudehunniku tõstmisega läheb see luu jälle katki. Töötan soomes ja seal antakse haigusleht kohe välja lõpetamise kuupäevaga.

Arst vastas:

Jaan Tepp

dr Jaan Tepp

Üldkirurg

Põhja Eesti Regionaalhaigla

Arvestades Teie tööd 2 nädalaga Te täielikult töövõimeline veel 10 päevaga ei ole.

Kas see arutelu oli kasulik?

Nõuanded teemal: Üldkirurgia

paistes näpp

Tere! U kuuaega tagasi sain kehalise kasvatuse tunnis, korvpalli soojendus harjutusi tehes (söödud) , palliga vastu näppe. Palli püüdes ühe käega oli palli kiirus oodatust suurem. sõrm sai koheselt pandud ...

Jaan Tepp

Vastas dr Jaan Tepp

Sellise traumaga võib tekkida ka sõrmeluu murd, kuid tavaliselt on liigese distorsioon, ehk nikastus (pehmete kudede rebend). Luumurdu saab diagnoosida röntgenpildiga, pehmete kudede vigastuse diagnoosimisele ...

Loe edasi

Sõrmeluu murd

4 nädala tagasi korvpalli mänguajal sõrmeluu murd. Täna sain kipsi maha sõrm oli paistes ja küüne juurest ka natukene lilla (Arst arvas verevalum või midagi sellist). Sõrme sirgeks ega alla poole suruda ...

Jaan Tepp

Vastas dr Jaan Tepp

Luumurru puhul paistetus on üldiselt tavaline. Ka selles, et 4 nädalat kipsis sõrmel ei ole kohe 100% funktsioon taastunud, pole midagi imelikku. Nüüd tuleb tasapisi sõrme koormata ja harjutada. Turse ...

Loe edasi

sõrmeluu kasvaja

Tere
Mul opereeriti 1990.aastal (olin siis 12 aastane) sõrmeluu enchondroma. Sel aastal, umbes kuu aega tagasi tuli mul samasse kohta sõlmjas moodustis. Pöördusin perearsti poole, saadeti edasi kirurgile, ...

Jaan Tepp

Vastas dr Jaan Tepp

Arvan, et paarinädalasest ooteajast ei juhtu küll midagi. Loomulikult ei ole kasvaja teke normaalne, ta võib tagasi tulla samal põhjusel, miks ta tekkis ka esimesel korral - tegelikult me põhjust ju ei ...

Loe edasi

sõrmeluu murd

mul murdus parema käe 5. sõrme kõige otsmine lüli (lahtine luumurd). Kas tõesti peab kandma kipsi, mis ulatub üle randme, 4 nädalat? Kuna koos luumurruga tuli ka küünevigastus ja verevalumid, siis on kips ...

Jaan Tepp

Vastas dr Jaan Tepp

Minu teadmiste järgi sõrme distaalse lüli luumurru puhul piisab lülidevaheliste liigeste fikseerimisest. 4 nädalat peaks olema küllaldane, aga mitte liiga pikk.

Loe edasi


Vaata kõiki nõustamisi

Küsi foorumist

Küsi

Ei saanud vastust? Küsi arstilt: