Parema jala turse ja valu 28.05.19 / Veresoontekirurgia

Külastaja küsib:

Tere!
U 6 nädalat tagasi tekkis torkav valu paremasse põlveõndlasse. Traumat ega operatisooni ei ole olnud, ravimeid ei võta. Veenilaiendid on olnud teismeeast. Varasemalt on õhtuks jalad distaalselt kergelt turses olnud, kuid kuna töötan füsioterapeudina ja olen palju jalgade peal, siis siiani ei ole selle pärast muret tundnud. Nüüd on turses terve parem alajäse - sääre proksimaalses osas, põlveliigese piirkonnas ja reie distaalses osas on erinevus teise alajäsemega 2,5 cm. Turse on nii hommikul kui õhtul sama ulatusega ehk ööga ei leevene. Punetust ei ole. Valu ei ole pidev, esineb aeg-ajalt ja rohkem tööpäevadel. Täna ultraheliga vaadatud parema sääre ja reie arterid ja veenid, ka välimine iliakaalveen, mis kõik olid verevoolule vabalt läbitavad. Süvaveeni tromboosi samuti ei leitud. Bakeri tsüst välistatud.
Broneerisin teie juurde aja juba paar nädalat tagasi. Nüüd on küsimus kas see on üldse vajalik kui tänane ultraheli näitas, et verevool on kõikides veresoontes normipärane?
Kas lümfimassaaž ja kompressioonravi oleks hetkel näidustatud? Kui jah, siis kas soovitaksite lame- või ringkoes sukka ja mis surveklassi?Küsin, kuna lümfiterapeut soovitas arstiga konsulteerida.

Arst vastas:

Veronika Palmiste-Kallion

dr Veronika Palmiste-Kallion

Kardiovaskulaarkirurg

Tere!

Minu vastuvõtule tulekul turse tõttu erilist mõtet ei ole - saan vaid soovitada tegeleda turset alandava raviga, mis on sama juba soovitatule (lümfiteraapia ning kompressioonravi). Kuna praegusel hetkel tegelevad lümfihaiguste taastusraviga eelkõige taastusraviarstid koos lümfiterapeutidega, siis on mõtet just nende juurde pöörduda.


Veronika Palmiste

Kas see arutelu oli kasulik?

Nõuanded teemal: Veresoontekirurgia

valu sääremarjas

Mõlemal jalal säärel ja reiel veenilaiendid. 2 aastat tagasi hakkas parem jalg tunda andma: sipelgad ja surve jala sääreosas ja labas. Suvel kerge punetus ja turse. sõidan nädalas 5 korda 22 km päevas. ...

Veronika Palmiste-Kallion

Vastas dr Veronika Palmiste-Kallion

Tere!

Tundub, et Teil on palju erinevaid probleeme ning lootus ainult ühest konkreetsest tabletist abi saada õnnetuseks ei pruugi täituda.
Kui Teid häirivad eelkõige veenilaiendid, võiks ...

Loe edasi


Vaata kõiki nõustamisi

Küsi foorumist

Küsi

Ei saanud vastust? Küsi arstilt: