Vaagna varikoos rasedal 08.04.19 / Veresoontekirurgia

Külastaja küsib:

Olen II lapse ootel, hetkel on rasedust 24+4 nädalat ning suurt muret valmistavad veenilaiendid. Sääremarjalt alguse saanud tursed on tänaseks kerkinud kubemesse, tekitades põlveõndlas ning kubemes väga ebamugavat valu. Põlvest allapoole on jalg sinine. Silmaga on turses parem kubeme pool ning ka lahklihal on punakas-sinakas veenilaiend/kobrutus. Olen mures. Kas nendega saab midagi raseduse ajal teha (peale Liotoni määrimise ja jalad kõrgemale asetamise) ja mis saab siis, kui valu läheb nii tugevaks, et viimases trimestris tuleb suur kannatus? Kas see võib sünnitamisel kuidagi ohtlikuks muutuda? Tunnen juba praegu, et püstiseismine muutub ebamugavaks, kuna jalge vahele ja kubemesse tekib tugev survetunne ja valu. Ja rasedusega on veel mitu kuud minna (tähtaeg juuli lõpp).

Arst vastas:

Veronika Palmiste-Kallion

dr Veronika Palmiste-Kallion

Kardiovaskulaarkirurg

Tere!


Rasedatel mina veenilaiendite korrigeerimist mõistlikuks ei pea.
Arvan samuti, et jätkake kompressioonsukapükste kandmisega. Visuaalse poole pärast ei peaks hetkel muretsema - kui rasedus on läbi, siis taandub väga palju spontaanselt.
Kirjeldatud survetunnet võib lisaks veenikomudele rasedal tekitada ka rasedus iseenesest.
Tavaliselt ei ole lahkliha piirkonna veenikomud takistuseks normaalseks sünnituseks.

Tervitades,
Veronika Palmiste

Kas see arutelu oli kasulik?

Nõuanded teemal: Veresoontekirurgia

ateroskleroos (jäsemete rahuoleku valu) ja varikoosi ravi

Tere.
Teema on järgmine:
naisterahvas 83. a. vana. Diagnoositi alajäsemete ateroskleroos, raviks praegu on järgmised ravimid: enelbin 100 mg ja trental 400 mg x 2 korda päevas, 1 kord päevas ...

Veronika Palmiste-Kallion

Vastas dr Veronika Palmiste-Kallion

Tere!

Ma arvan, et see ei ole veenilaiendite probleem. Palun kirjutage veronika.palmiste-kallion@itk.ee


Tervitades,
Veronika Palmiste

Loe edasi

Mure veendilaienditega jalgadel.

Valutavad veresooned.

Veronika Palmiste-Kallion

Vastas dr Veronika Palmiste-Kallion

Tere!


Veenilaiendid oma algstaadiumites on eelkõige kosmeetiline probleem. Soovitan panna jalga kompressioonsukad - siis saab aru, kas valusündroom sellele reageerib või mitte. Kui ...

Loe edasi

varikoos

Täpselt aasta tagasi algasid valud päraku piirkonnas, mida pidasin hemorroididest põhjustatuks (mul on nii välimised kui sisemised, aga nad pole mulle kunagi varem häda teinud). Valutav ala oli algul selgelt ...

Veronika Palmiste-Kallion

Vastas dr Veronika Palmiste-Kallion

Tere!



Aitäh, et selle küsimuse oma kaebuste näitel esitasite. Vast saab mõni teinegi lisaks Teile natuke selgust.
Sünnitamata ja raseduse läbi elamiseta väikevaagna varikoos ...

Loe edasi

Veenilaiendid valutavad

Olen 30.nädalat rase ja süstin 7ndast nädalast Clexane 0,4ml, kuna mul oli 2008. aastal puusast peaaegu põlevi süvaveeni tromboos. Uuringute tulemusel diagnoositi positiivne Leideni mutatsioon V geenis ...

Veronika Palmiste-Kallion

Vastas dr Veronika Palmiste-Kallion

Tere!

Veenilaiendite suurenemine või teke rasedal on sage olukord - raseduse suurenedes on kuhugi vajalik ära mahutada suurenenud vedeliku hulk ema organismis. Kuna teistes õõntes ruumi rohkem ...

Loe edasi

mure veenilaienditega

Miks veenilaiendid tekivad, kui olen aktiivne ja töö pärast palju
püsti seisma ei pea?

Veronika Palmiste-Kallion

Vastas dr Veronika Palmiste-Kallion

Veenilaiendite näol on tegemist sidekoenõrkushaigusega, millel on oma pärilik eelsoodumus. Ka soodustavate faktoriteta võib areneda pindmise veenisüsteemi reflukshaigus ehk varikoos, lihtsalt sel juhul ...

Loe edasi


Vaata kõiki nõustamisi

Küsi foorumist

Küsi

Ei saanud vastust? Küsi arstilt: