Mure veendilaienditega jalgadel. 04.02.16 / Veresoontekirurgia

Külastaja küsib:

Valutavad veresooned.

Arst vastas:

Veronika Palmiste-Kallion

dr Veronika Palmiste-Kallion

Kardiovaskulaarkirurg

Tere!


Veenilaiendid oma algstaadiumites on eelkõige kosmeetiline probleem. Soovitan panna jalga kompressioonsukad - siis saab aru, kas valusündroom sellele reageerib või mitte. Kui mitte, siis ei ole varikoos kuidagi seotud jala valusündroomiga ja põhjust peab otsima kuskilt mujalt.
Eesi Vabariigis on Haigekassa nimekirjas eelkõige tavapärane traumaatiline veenilaiendi operatsioon. Kapillaarset vormi antud operatsioon ei mõjuta.

Tervitades,
Veronika Palmiste

Kas see arutelu oli kasulik?

Nõuanded teemal: Veresoontekirurgia

Borrelioos ja jalavalu

Tere

Olen vaevelnud arusaamatute jalavalude käes juba pool aastat. Selline ebameeldiv pitsitav (mitte terav) valu, mis põlveõndlas ja vahepeal liigub eri kohtadesse põlvest allapoole ( välisküljel). ...

Veronika Palmiste-Kallion

Vastas dr Veronika Palmiste-Kallion

Tere!


Teil on õigus - ma ei ole infektsionist ning pigem peaks selle küsimuse suunama infektsionistile.
Lohutuseks - Te ei ole ainus, kes analoogsete kaebustega veresoontekirurgi ...

Loe edasi

Säärtel haavandid

Mõlema sääre esiküljelt haavandeid ja koevedeliku immitsemist ei õnnestu peatada.
Pidevalt retsidiveeruvad roospõletikud, mida ka antbiootikumikuurdega enam taanduma panna ei ole võimalik. (PERH, ...

Veronika Palmiste-Kallion

Vastas dr Veronika Palmiste-Kallion

Tere!


Mul on keeruline kommenteerida, sest andmeid on liiga vähe - on täiesti võimalik, et Teiega on juba ka tegelenud veresoontekirurg või vähemalt on tehtud täpsustavaid hindavaid ...

Loe edasi

Täppverevalumid jalasäärtel

Pärast pikemat rahulikku kõndimist (3-4 km näiteks näitusel, jalutuskäigul) jalasäärte siseküljele tekkinud täppverevalumite punased laigud. Valu ei tee, nahapind muutunud pole. Perearst arvas, et kapillaarid ...

Veronika Palmiste-Kallion

Vastas dr Veronika Palmiste-Kallion

Tere!

Soovitan alustada kompressioonravi kogu jala ulatuses. Saate esmase suka/sukkpüksid osta apteegist, võite alustada nõrgemast tugevusest, millega saate hakkama. Kui kaebused sellega leevenduvad ...

Loe edasi

spontaanse hemorraagia kahtlus

v. jalalaba hematoomi põhjused, ravi turse taandumise kiirendamiseks

Veronika Palmiste-Kallion

Vastas dr Veronika Palmiste-Kallion

Tere!

Kuna kogu kirjeldus on segi, ei oska umbisikuliselt midagi sellest arvata.


Tervitades,
Veronika Palmiste

Loe edasi

jala süvaveenide arteroskleroos ?

Sooviksin teada kas on vaja tulla vaskulaarkirurgi vastuvõtule.Käia saan rahulikku kõndi 200m,siis hakkab parema jala säär valu tegema.Läbi valu käin oma 2km.ära. rahu olekus ei valuta.Mõlemal jalal on ...

Veronika Palmiste-Kallion

Vastas dr Veronika Palmiste-Kallion

Tere!


Palun ärge tulge tasulisele vastuvõtule - seda ei ole vaja teha! Ilmselt on tegemist mitte veenilaienditega seotud probleemi, vaid jalgade arterite lupjumisega (need struktuurid ...

Loe edasi

Parema jala turse ja valu

Tere!
U 6 nädalat tagasi tekkis torkav valu paremasse põlveõndlasse. Traumat ega operatisooni ei ole olnud, ravimeid ei võta. Veenilaiendid on olnud teismeeast. Varasemalt on õhtuks jalad distaalselt ...

Veronika Palmiste-Kallion

Vastas dr Veronika Palmiste-Kallion

Tere!

Minu vastuvõtule tulekul turse tõttu erilist mõtet ei ole - saan vaid soovitada tegeleda turset alandava raviga, mis on sama juba soovitatule (lümfiteraapia ning kompressioonravi). Kuna ...

Loe edasi

jalalaba valu

2018. aasta oktoobris hakkas vasak jalalaba valutama. Väliseid kahjustusi - turseid, punetusi, sinikaid ei täheldanud. Jalg ei talu sooja. Et leevendada valu panen jala peale, alkoholi, külma kompressi ...

Veronika Palmiste-Kallion

Vastas dr Veronika Palmiste-Kallion

Tere!

Kõik sõltub sellest, kas ülevaatusel jääb kahtlus verevarustusehäirele või mitte. Iga jalavalu automaatselt verevarustushäire ei ole. Tavaliselt käib verevarustushäire kahtluse väljalülitamine ...

Loe edasi

Punane laik nähtavate veresoontega

Tere!

2-aastasel pojal on sünnist saati suguti all munandi nahal veresoontest koosnev kogum punase laiguna. Veresooned on läbi naha näha, on punane laik, aga kõrgem nahapinnast see ala ei ...

Veronika Palmiste-Kallion

Vastas dr Veronika Palmiste-Kallion

Tere!


Soovitan alustada lastearstist/perearstist. Suure tõenäosusega on ka seekord tegemist hemangioomiga. Veresoontekirurgid kirjeldatud patoloogiaga lastel esimesena ei tegele.
Loe edasi

Rasedus pärast veenilaiendite operatsiooni

Tere

Mulle tehti veenilaiendite eemaldamise operatsioon - ühel jalal eemaldati kogu saphena magna põhitüvi ja lisaks külgnevad veenikomud. Sisselõiked on kubeme juures, pahkluu juures ja ...

Veronika Palmiste-Kallion

Vastas dr Veronika Palmiste-Kallion

Tere!

Kui operatsioonist taastumine on normaalne, siis ei peaks olema mingeid põhjuseid soovi korral rasestumiseks.

Veronika Palmiste

Loe edasi

Lupjunud veresooned peas

Minu 71 aastasel sõbrannal on juba terve aasta tohutud peavalud, kõikuv vererõhk ja surve peas ning silmades. Perearsti juures on käidud, silmaarsti juures ka ja haiglas on oldud uuringutel, tilguti all, ...

Veronika Palmiste-Kallion

Vastas dr Veronika Palmiste-Kallion

Tere!

Kommenteerides Teie sõbranna haigusjuhtu - kirjelduse alusel võib olla erinevate põhjustega ning nii ei saa öelda, kas ja millistel tingimustel oleks tal vaja mingisugust veresoontekirurgilist ...

Loe edasi


Vaata kõiki nõustamisi

Küsi foorumist

Küsi

Ei saanud vastust? Küsi arstilt: