Väikselapsel nahavärvi punnid kätel ja jalgadel 29.04.19 / Vaktsineerimine

Külastaja küsib:

Tere!

Avastasin mõned päevad tagasi 2aastasel lapsel, et sõrmedel on nahavärvi punnid. Nüüd ka varvastel ja käelabadel. Pildid lisatud. Millega tegu võib olla?

Ette tänades!

Arst vastas:

Karmen Joller

dr Karmen Joller

Perearst

Kivimäe Perearstikeskus

Tere!

Muud taustainfot teadmata on ainuüksi pildi põhjal keeruline öelda, mis see on. Kas punnid sügelevad? Kui palju need üldse last ennast häirivad? Kas tal on ka muid sümptomeid, nt köha, nohu, palavik?
Kui lööve ei häiri, siis tõenäoliselt ei vaja see sekkumist ja möödub paari nädala jooksul, vahel kaasneb selline lööve näiteks viirusinfektsioonidega. Kui nahk on kuiv, võite kasutada niisutavat kreemi. Kui see ei kao või kui see last häirib, siis pöörduge arsti poole.

Tervitades
Karmen Joller

Kas see arutelu oli kasulik?

Nõuanded teemal: Vaktsineerimine

Reisimine ja A hepatiit

Reisime Taisse. Tegeleme A hepatiidi vastu vaktsineerimisega. Olen rase (20 nädalat) ja mul on 1,5 aastane laps. Perearst ütles, et temale infektsionist andis nõu, et laps tuleks kindlasti vaktsineerida ...

Eda Tamm

Vastas dr Eda Tamm

Tere!

Raseda vaktsineerimine A-hepatiidi vastu reisimisel ohupiirkonda on kindlasti näidustatud.
Lapsi on lubatud vaktsineerida alates 1 aasta vanusest.

Loe edasi

Paelussid!

Juhtusin kuulama saadet, kus räägiti paelussidest. Kui olin laps kuskil 10-13 ärkasin öössel ülesse suure kakahäda peale. Istudes potil tundus, et tuleb midagi pikka. Tõmbasin käega ära. (seda asja ei ...

Karmen Joller

Vastas dr Karmen Joller

Tere!

See võis olla ka solge.
Nii paelussi kui solget saab diagnoosida väljaheiteprooviga. Kui see on korras, siis tõenäoliselt neid usse pole.

Tervitades
Karmen ...

Loe edasi

Rota vaktsiin

Tere

Meil oleks tarvis Teie arvamust.
Probleem on nimelt rota vaktsiiniga, beebi on saanud 2 korda vaktsiini ja oleks tarvis kellegi targema arvamust. Lugu ise selline:
Meil on ...

Karmen Joller

Vastas dr Karmen Joller

Tere!
See võib olla seotud rotavaktsiiniga, aga ei pruugi: lapse seedetegevust mõjutab ka näiteks tema kasvamine ja areng. Probiootikumid võivad aidata, aga ei pruugi.
Lapsel on veel üks rotavaktsiin ...

Loe edasi

Valu paremal pool rinnakus

Tere. Tegelikult küll oleks mitu häda, aga eelkõige uuriks mida teha rinnaku valuga. Juba ehk 2 aastat on parempoolne rinnaku valus. Algselt muidu valu ei tundnud, aga kui laps oli rinnal siis oli valu ...

Karmen Joller

Vastas dr Karmen Joller

Tere!

Esmalt veidi parandan teid. Mulle tundub, et teie valu asub rindkeres, mitte rinnakus. Rinnak on lame luu rindkere eesosas, kuhu kinnituvad roided.
Raske on ilma läbivaatuseta ...

Loe edasi

verine röga kurgus

Tere, selline mure, et hommikuti on mädane röga kurgus. Nuusates ei tule välja ja nohu nagu ei ole. Nina kinni ka ei ole. Hommikuti röga kurgus ja kahel hommikul (2 nädalase vahega) on see röga olnud verine. ...

Karmen Joller

Vastas dr Karmen Joller

Tere!

Mulle tundub, et teil on põskkoopapõletik. Püüdke nina umbes iga paari tunni järel hoolega nuusata, aga mitte liiga suure jõuga. Eesmärk on mäda jms välja saada. Vajadusel küsige apteegist ...

Loe edasi

Alumiinium kuuikvaktsiinis

Tere, uurisin vaktsiinides olevaid abiaineid ning tekkis küsimus alumiiniumi kohta. Nimelt, kuidas on aktsepteeritav, et infanrix hexa kuuikvaktsiinis on Al sisaldus 850 mcg, samal ajal kui Al ( sissesöödav) ...

Karmen Joller

Vastas dr Karmen Joller

Tere!

Kõik Eestis kasutusel olevad vaktsiinid on läbinud suuremahulised ja piinlikult täpsed testimised. Vaktsiinide kasutuselevõtu otsustab Eestis immunoprofülaktika ekspertkomisjon, kuhu ...

Loe edasi

Lööve,ekseem....

Paari nädala jooksul tekkinud. Algul väike punetav ja kestendav täpike,siis muutub suuremaks. Veidi sügelevad. Keha eespool kõhu ümber,seljal mõned ja õlgade ümbruses.

Karmen Joller

Vastas dr Karmen Joller

Tere!

Andmeid on teie kirjelduses liiga vähe, et mingitki diagnoosi ja ravi pakkuda. Pöörduge oma perearsti või nahaarsti poole.

Tervitades
Karmen

Loe edasi

Iiveldus

Tere
Selline mure, et hommikuti iiveldab, mis peale söömist kaob. On juhtunud ka, et peale söömist iiveldus püsib ja olen ka oksendanud. Päeva peale iiveldus kaob ja kui tekib vahel uuesti iiveldus, ...

Karmen Joller

Vastas dr Karmen Joller

Tere!

Nii vähese info põhjal on küll võimatu midagi öelda. Iiveldus võib olla absoluutselt ükskõik mis haiguse sümptomiks. Kui iiveldus teile muret teeb, pöörduge ikka uuesti oma perearsti ...

Loe edasi

Peanaha tundlikus

Tere, mure selles, et peanahk nii tundlik et patsi pähe ei saa teha. Peanahk valulik ja kohati õhetab. See on olnud 2 kuud nii. Sai käidud nahaarstil, kes ütles et õrn punetus ja kirjutas Diprosalic lahust. ...

Karmen Joller

Vastas dr Karmen Joller

Tere!

Pöörduge uuesti sama või ka muu nahaarsti poole, küllap tal on "arsenalis" veel mõni ravimeetod.

Tervitades
Karmen

Loe edasi

Kalprotektiin roojas

Tere!

Käisin oma kõhuvalude pärast taaskord Synlabis väljaheite proovi tegemas. Lasin võtta näidu peitverele ja kalprotektiinile. Peitveri oli negatiivne, kuid kalprotektiini näit oli 83, ...

Karmen Joller

Vastas dr Karmen Joller

Tere!

Kõik teie jaoks vajalikud analüüsid tasub teie eest Haigekassa, kui teil on ravikindlustus olemas. Kui te ise analüüse juurde ostate, siis enamasti raiskate vaid raha ja vastutasuks ...

Loe edasi


Vaata kõiki nõustamisi

Küsi foorumist

Küsi