Puukentsefaliidi vaktsiin 2-aastasele 16.04.17 / Vaktsineerimine

Külastaja küsib:

Tere!

Kas 2-aastasele oleks otstarbekas antud vaktsiini teha (elame maal)? Meie perearst ei soovita sellises vanuses last veel vaktsineerida, samas vaktsiini infolehes on kirjas, et alla 1-aastastele ei soovitata.

Arst vastas:

Eda Tamm

dr Eda Tamm

Infektsioonhaiguste arst

Tartu Ülikooli Kliinikumi Lastekliinik

Tere!

Puukentsefaliidi vaktsiini on lubatud teha lastele alates 1 aasta vanusest.

Kas see arutelu oli kasulik?

Nõuanded teemal: Vaktsineerimine

puukentsefaliit

Tere. Mina toidan last rinnaga, sellel aastal mul on revaktsineerimine, kas mul tohib puukentsefaliidi vastu süsti teha või parem oodata kui ma lõpetan.

Eda Tamm

Vastas dr Eda Tamm

Tere!

Rinnaga toitmine ei ole vastunäidustuseks puukentsefaliidi vastu vaktsineerimisel.

Loe edasi

lapse vaktsineerimine

Tere, mul on tegemata lapsele vaktsiin, mida tuleb teha kui laps saab 2 aastaseks.
Nüüd saab ta juba reedel 5. Olen korduvalt mõelnud, kuid alati siis tuleb nohu või köha ja nii aeg lendab. Nüüd ...

Karmen Joller

Vastas dr Karmen Joller

2-aastasele lapsele tehakse vaktsiin difteeria, teetanuse, läkaköha, lastehalvatuse ja Hemophilus influenzae' (meningiidi tekitaja) vastu. Samade tekitajate vastu vaktsineeritakse laps esimesel eluaastal, ...

Loe edasi

Puugivaktsiin ja sellele järgnev rasedus

Tere,

Olen kuulnud, et vahetult enne rasedust ei soovitata vaktsineerida. Mul juhtus aga nii, et jäin rasedaks paar päeva pärast puugisüsti.
Praegu käsil 6. nädal ja 1. arstivisiit ...

Karmen Joller

Vastas dr Karmen Joller

Vaktsineerimine ei ole raseduse ajal vastunäidustatud. Iga meditsiiniprotseduuri puhul tuleb kaaluda riskide ja kasu suhet. Teie puhul ületavad kasud ilmselgelt riskid - kui peaksite raseduse ajal entsefaliiti ...

Loe edasi

Vakstineerimine ja palavik

Tere, lasime perega vaktsineerida ennast puukentsefaliidi vastu. 10-aastasel lapsel tekkis järgmisel päeval peale seda 37,7 palavik. Kas see on normaalne? Tänades.

Karmen Joller

Vastas dr Karmen Joller

Jah, palavikureaktsioon võib pärast vaktsineerimist esineda küll. Enamasti möödub see 1-2 päevaga ja see ei ole ohtlik. Enamasti on palavik väike, kuid võib esineda ka kõrget palavikku.

Loe edasi


Vaata kõiki nõustamisi

Küsi foorumist

Küsi