eesnäärme healoomuline suurenemine 23.03.09 / Uroloogia

Külastaja küsib:

Olen kasutanud 3-4 aastat Kamireni(doxazosini) 0,5 tabletti üks kord päevas,ööseks. Ei julge annust suurendada, alandab vererõhku, sõber kel on samad probleemid ja kasutas ka Kamireeni käis arstil ja kirjutati uut ravimit Flosin 0,4 30 tabl.(toimeaine Tamsulosiin) tootja Luxemburg, üks tablett päevas. Pidavat olema efektiivsem ja uriin väljub vabamalt, siit küsimus kas mina võiksin ka seda ravimit kasutada-proovida? Arstile (uroloogile)pääsemiseks on poole aastane järjekord,ei tea kas pääsebki? Kas see ravim on ohutu, ei tekita erilisi komplikatsioone? Olen 79 aastane ja II "järgu" diabeetik3-4 aastat juba. Lugupidamisega Elmar

Arst vastas:

dr Ülo Zirel

Uroloog

Põhja Eesti Regionaalhaigla, uroloogia osakond

Tere Elmar,
jah, tamsulosiin on uuema põlvkonna ravim urineerimistakistuse raviks ning ei mõjuta vererõhku. Selle ravimi proovimiseks ei pea te ootama uroloogi vastuvõtule aega. Seda saab teile määrata ka perearst.
Ülo Zirel

Kas see arutelu oli kasulik?

Nõuanded teemal: Uroloogia

Eesnäärme põletik

Mul on eesnäärme healoomuline suurenemine ning kasutan arsti poolt väljakirjutatud ravimiteks põletikuvastaseid rohte relifex-i ja zokson 4-ja.
Vahel võtan ka eetrit. Joon ka ravi teesid.
Kas ...

Vastas dr Ülo Zirel

Tere,
eesnäärme healoomuline suurenemine ei ole põletikuline haigus ja seda ei ravita põletikuvastaste ravimitega. Te ka ei võta põletikuvastaseid rohte: relifex on valuvaigisti ja zoxon on eesnääret ...

Loe edasi

eesnääre

Eesnäärme suurenemine on läinud nii kaugele, et käisin arstil. Vajalik on operatsioon. Kõik analüüsid tehti, kõik näidud on normi piires. Olen 70.aastane ja 5 aastat tagasi tekkis mul parkinsoni tõbi. ...

Vastas dr Ülo Zirel

Tere,
Parkinsoni tõve puhul tähendab eesnäärme operatsiooni ebaõnnestumine seda, et teil võib peale lõikust tekkida kusepidamatus. Parkinsoni tõvega haigete puhul peab arst väga täpselt teadma, kas ...

Loe edasi

vaba PSA

Tere,
olen 64 aastane mees.2005 a. oli eesnäärme healoomuline suurenemine, sain ravimit Omnic 6 kuud-urineerimine taastus. PSA näitajad olid normis.
Käisin nüüd kontrollimas PSA näitajad:3,75 ...

Vastas dr Ülo Zirel

Tere Andrus,
selliste PSA näitude juures on tõepoolest soovitav lasta võtta eesnäärmest proovitükid, kuna eesnäärmevähi olemasolu risk on suur.
Ülo Zirel

Loe edasi

piss kinni

66a mehel,liikumispuudega on kusi viimasel ajal pidevalt kinni.Siis oleme võtnud kateedriga.Kas on mingit rohtu sellele?

Vastas dr Ülo Zirel

Tere,
ei selgu, miks on liikumispuue - kas seljaaju vigastusest ja kui kõrgelt või miski muu põhjus. Samas on vanus selline, et võimalik on ka eesnäärme haigus: healoomuline suurenemus või vähk. ...

Loe edasi

eesnäärme suurenemine

Tere.

Kas oskate kommenteerida? Abikaasal (44) on juba kümmekond aastat eesnääre suurenenud. Nüüd õnnestus saada uroloogi juurde, kaebuseks pidev valu vasakul alakõhus, mis kiirgub vasakusse ...

Vastas dr Ülo Zirel

Tere,
eesnäärme healoomuline suurenemine ja eesnäärme põletik on kaks erinevat haigust. Teie abikaasal on diagnoositud eesnäärme põletikku ja korraldatud vastav ravi. Kuigi ma ei tea, mis uuringuid ...

Loe edasi

eesnäärme healoomuline vohand


Olen 63 aastane. Aasta tagasi käisin eesnäärme vohandi operatsioonil. Kas on võimalik,et vohand hakkab taas vohama?

Vastas dr Ülo Zirel

Tere,
kirjanduse andmeil tekib vohand uuesti 8 - 14 % juhtudel. See sõltub olulisel määral ka operatsioonimeetodist ja -tehnikast, s.o. kui palju eesnäärme kudet on eemaldatud.
Ülo Zirel

Loe edasi

Eesnäärme healoomuline vohamine

Kas Eestis kasutatakse eesnäärme healoomulise vohamise raviks
Transuretaalset mikrolaineteraapiat (Transurethral Microwave Thermotherapy(TUMT))?

Vastas dr Ülo Zirel

Tere,
ei kasutata, suhteliselt ebaefektiivne, n.ö. hinna ja kvaliteedi suhe ei ole paigas.
edu,
Ülo Zirel

Loe edasi

eesnääre

milline oleks suurenenud eesnäärme operatsiooni läbinud patsiendile prognoos edasiseks eluks ja kui kasvaja on halvaloomuline,kas ja kui vajalik on kiire vahelesekkumine operatsiooni näol?

Vastas dr Ülo Zirel

Tere,
healoomuline eesnäärme suurenemine ja selle operatiivne ravi prognoosi elule ei mõjuta. Eesnäärmevähi korral sõltub prognoos ja ka operatsiooni vajadus kasvaja levikust ja agressiivsuse astmest.
Loe edasi



Vaata kõiki nõustamisi

Küsi foorumist

Küsi