Valu munandite lähedal. 03.05.07 / Uroloogia

Külastaja küsib:

Tere!
Mind vaevab ebamugav tunne ning valu ( mitte terav ) munandite piirkonnas vasaku munandi läheduses. Valu on kestnud nüüdseks 2 päeva ning varemgi sarnane valu olnud. Käisin arsti juures. Arst vaatas, viisin uriiniproovi, see oli korras ning sain aru, et midagi hullu pole. Arvati, et rattasõidust vms. Samasugune valu on nüüd tagasi, katsudes pole kuskilt valus, aga kui jalg on pinges, siis on valus. Käia on ka valus ning selle ebamugavuse tõttu eriti. Mingit paistetust ega muud säärast ei ütle, et oleks. Valu on pigem vasaku munandi kõrval ning ka tagapool (rohkem nagu jala ja munandi vahelt ning taga poolt.
Kohati siiski tundub, nagu oleks valu vasaku munandikoti sees (kohas, kus nö. seal, kus peenis algab vms.) Munand ise ei ole valus ning katsudes pole ka valus. Ise olen 15-aastane, saan peagi 16. Ehk oskaksite öelda, milles võib olla asi? Eelmine kord valu kadus ise nädala jooksul umbes.
Vahepeal nagu veits suriseb istmikust munandite poole.
Ootan huviga vastust, lootes, et see normaalnähtus ning midagi hullu tervisele ei tähenda.
Tervitades!

Arst vastas:

dr Ülo Zirel

Uroloog

Põhja Eesti Regionaalhaigla, uroloogia osakond

Tere,
valu ei ole kunagi normaalnähtus vaid organismi signaal nagu ka nt. palavik, et midagi on korrast ära. Kui korrast ära, saab öelda ikkagi siis, kui mingi haigus leitakse. Kui käisite arsti juures, kes teid uuris ja ütles, et midagi hullu pole, siis nii ongi. Igal inimesel vahetevahel kusagilt midagi pistab või torkab.
Ülo Zirel

Kas see arutelu oli kasulik?

Nõuanded teemal: Uroloogia

valu peenises ja munandites

Kas kerge valu korral kusemisel peenises (toimub ka järeltilkumine) ja hooti valu korral munandite piirkonnas (päraku ja munandite vaheline ala) peaks laskma kontrollida eesnääret? Olen 32 a. mees.

Vastas dr Ülo Zirel

Tere,
jah, ilmselt on tegu prostatiidi või uretriidiga, mis on noorte meeste sagedasim nakkushaigus.
Ülo Zirel

Loe edasi

Jätk 47140 küsimusele...

Samasuguseid tunnuseid esines ka siis, kui saatsin eelmisel aastal teile sellise postituse nagu allpool toodud: praegu selline surin vms. munandite all, taga või kusagil seal ning valu on häiriv ning ebamugav ...

Vastas dr Ülo Zirel

Tere,
kui valu ega tükki enam pole, siis olete vahepeal terveks saanud ja kõik on hästi.
Ülo Zirel

Loe edasi


Vaata kõiki nõustamisi