Põiepõletik? Midagi tõsisemat? 07.10.05 / Uroloogia

Külastaja küsib:

M21, vahekorras ole olnud. Mõnda aega tagasi avastasin peenisel peenise"ava" juurest väikesed-väikesed valged täpikesed, samamood on neid eesnahal. Valu ei tee, eritisi vms pole. Pole veel kätte võtnud ja arsti juurde läinud, siit lugesin praegu et tegu ei pruugi probleemiga olla?

Nüüd aga tekkis see probleem, et peale urineerimist tuleb mõne sekundi pärast veel väike tilk uriini. Arsti juurde pole veel jõudnud, aga nüüd on nädal olnud lausa niimoodi, et põiel oleks nagu kerge surve. St otseselt pissihäda pole, samas oleks nagu põis täis... Valu ei ole, ka urineerimisel mitte. Põiepõletik? Midagi hullemat? Suguhaigusega midagi seotud? Vahekorras pole olnud.

Lisaks on täna tekkinud köha, palavik, aga see on juba ilmselt külmetus - või võib olla seotud põiehädaga? Või vastupidi?

Arst vastas:

dr Ülo Zirel

Uroloog

Põhja Eesti Regionaalhaigla, uroloogia osakond

Tere,
kui olete virgo, siis suguhaigused on välistatud. Saunapingilt või -lavalt neid ei saa. Põiepõletik ei tekita köha ja vastupidi. Teie urineerimisvaevused on väga tagasihoidlikud. Arvan, et saate abi ka põie-neeru teest, mis on apteegis vabalt saadaval.
Ülo Zirel

Kas see arutelu oli kasulik?

Nõuanded teemal: Uroloogia

urineerimine

tere.mis on põiepõletiku tunnused?olen aru saanud, et üks tunnustest on valu,aga kuna mul seda pole,kas see tähendab siis et mul on midagi muud viga.kuna viimased päevad käin pidevalt wc-s ja tunnen et ...

Vastas dr Ülo Zirel

Tere,
noortel, muidu tervetel meestel ei esine põiepõletikku vaid kõige sagedasemaks kusemishäirete põhjustajaks on eesnäärmepõletik. Peate põõrduma perearsti või meestearsti vastuvõtule.
Ülo ...

Loe edasi

põiepõletik

kas põiepõletik võib olla ilma valudeta,uriini-analüüs näitas ,et on põletik aga ma ise ei tunne midagi?

Vastas dr Ülo Zirel

Tere,
uriinianalüüsi järgi ei saa põiepõletiku diagnoosida, selleks on vaja teha uriinikülv. Põletiku üheks tunnuseks on valu.
Ülo Zirel

Loe edasi

kas põiepõletik?

teist päeva on juba väga valus urineerida, midagi natuke tuleb koos verega. kas teedest aitaks seda välja ravida

Vastas dr Ülo Zirel

Tere,
palun lugege eelnevaid vastuseid põiepõletike kohta.
Ülo Zirel

Loe edasi

põiepõletik

Millest võib põiepõletik tekkida?

Kas on võimalik et mul on põiepõletik kui käin umbes iga 20 minuti tagant WC-s ka isegi siis kui pole vedelikku tarbinud ja mitte midagi söönud?

Vastas dr Ülo Zirel

Tere,
palun lugege minu paljusid eelnevaid vastuseid põiepõletiku teemal.
Ülo Zirel

Loe edasi

Põiepõletik???

Tere!Sooviks teada,missugused on käsimüügiravimid põiepõletiku raviks.Kuna hiljuti sai kergelt külmetatud ja tekkisid probleemid,sooviks midagi selles suhtes ette võtta.

Vastas dr Ülo Zirel

Tere,
saadaval on tõenäoliselt igasuguseid põie- ja neeruteesid. Tapsema vastuse saate, kui pöördute lähimasse apteeki.
Ülo Zirel

Loe edasi

põiepõletik?

mure selline,et urineerides tekib terav valu,samas lööb terav valu ka emakakaelapiirkonda...see kestab umbes nädal aega...kahtlustasin põiepõletikku,apteegist käsimüügist ostetud ravimid tulemusi ei näita....aegajalt ...

Vastas dr Ülo Zirel

Tere,
palun lugege minu massilisi varasemaid vastuseid põiepõletiku kohta.
Ülo Zirel

Loe edasi

liiv uriinis

Tere!

Perearsti sõnul on juba korduvalt esinenud uriiniproovides liiva/soola. Tema sõnul pole tegu patoloogiaga. Olen hädas olnud põiepõletiku ja valudega alaseljas. Mida arvate Teie?

Vastas dr Ülo Zirel

Tere,
uriinis võib mikroskoobiga uurides ikka soolakristalle näha, see ei ole tavaliselt midagi haiguslikku ning ei põhjusta põiepõletikke.
Edu,
Ülo Zirel

Loe edasi

Ikka coli bakter

Tere!!!!!

Olen ka yks nendest, kes vaevleb, sellest bakterist. Olen läbinud ühe ravikuuri Ciprinoliga ja nüüd taas tuli ta tagasi. Kas see tuleb sellest, et partnerit on ka vaja ravida? Või ...

Vastas dr Ülo Zirel

Tere,
soolekepp e. kolibakter ei levi sugulisel teel, nii et partneril tõenäoliselt polegi midagi ravida. Lugege minu eilset vastust põiepõletiku kohta. Vastuvõtule saab registreerida meil tel 697 ...

Loe edasi

Põie põletik

Tere!
Mul on selline mure, et põen kroonilist põiepõletikku ja üks neer liigub, mis põhjustab seljavalu (olen 21 a naine). Põiepõletikk on muutunud viimasel ajal igapäevaseks. On väga vähe hetki, ...

Vastas dr Ülo Zirel

Tere,
liikuv neer ja põiepõletik on erinevad haigused. Kui neeruprobleem segab teie igapäevast elu, on võimalik ju pöörduda uroloogi poole. Tehakse operatsioon, praegusel ajal laparoskoopiliselt, ...

Loe edasi


Vaata kõiki nõustamisi