Pidevad seljavalud. 30.09.04 / Uroloogia

Külastaja küsib:

Olen 35-aastane. 2-aastat tagasi põdesin mädast neerupõletikku (raviti haiglas). Nüüd on mul hakkanud sageli alaselg valutama. Suve perioodil võtan nagu iseenesest kaalus juurde, vaatamata sellele et palju liigun ja toitun samuti kui talvelgi. Viimasel ajal on tihti selline tunne, et vedelik mida ma joon ei taha üldse välja tulla. Lähen nägu paiste. Isegi kui arbuusi söön ei pane see mind vetsu vahet käima.
Tarbin praegu ernevaid teesegusid mis kergendavad vedeliku väljumist (neeruteed)kuid ikka on selline raske tunne nägu oleks täis puhutud ja vetsu kui lähen tuleb ainult väike tirts.
Kas selliste nähtustega oleks kindlasti vaja teha mingeid täpsemaid uuringuid või on olemas ka mingeid kergemaid vahendeid, millega saaks ravida või rihtida seda vetsus käikku ja selja valu? Ja kui oled juba korra elus põdenud neerhaigust kas see võib olla see mis jälle mulle piinasid tekitab?
Kui pakute jooge teed siis need variandid enam ei sobi.
Teie vastust ootama jäädes.
Ait'h!


Arst vastas:

dr Ülo Zirel

Uroloog

Põhja Eesti Regionaalhaigla, uroloogia osakond

Tere,
tursete tekke üheks põhjuseks võib olla tõesti mõni raskekujuline neeruhaigus, mis on viinud neerude puudulikkuseni. Kas on tegu neerude puudulikkusega, on lihtne diagnoosida. Tuleb määrata kreatiniini kliirens, mida saab teha perearsti juures.
Edu,
Ülo Zirel

Kas see arutelu oli kasulik?

Nõuanded teemal: Uroloogia

Pidevad kuseteede põletikud 2

Esimesel korral tehti külv ning selles oli colibakter. Tartus uroloogi juures tehtud külv (juunis ) oli korras.

Vastas dr Ülo Zirel

Tere,
kui uriinikülv on kasvuta, ei saa rääkida põiepõletikust.
Ülo Zirel

Loe edasi

vasak neer

Tere!Olen 30 a ja sünnitanud 2 last, neist viimase '94.a-l.Nüüd aga tuli uuringute käigus välja, et vasak neer paikneb peaaegu väikevaagnas (vist oli nii).Ja see on kaasasündinud, mitte liikuv neer, nagu ...

Vastas dr Ülo Zirel

Tere,
kirjelduse järgi on teil tegemist vasaku neeru kaasasündinud väärasetsuse e. düstoopiaga. Sel juhul on uriini äravool neerust alati häirunud ning seetõttu neeruvaagnapõletik lihtne tekkima. ...

Loe edasi


Vaata kõiki nõustamisi