Põletikust. 22.04.04 / Uroloogia

Külastaja küsib:

Olen 56.a naine.Veebruaris haigestusin grippi.Oli kõrge palavik,kõha jne. Sain perearstilt raviks Duracefi.Sain palavikust ja teistest gripi nähtudest lahti, aga valud alaseljas õigemini ristluudes jäid.Aprilli algul hakkas pidev iiveldamine,nõrkus , peavalud ja umbes nädala pärast hakkasid külmavärinad ja tekkis väike palavik 37.3-37,9 õhtuti.See kestis paar päeva ja ühekorraga lõi palaviku 39,6 ja ristluudesse ning paremale poole külge tugev valu.Perearsti väitel oli vereproov korras, kuid uriini analüüsis väike põletik ja arst kirjutas Ciprinoli 2 tableti päevas.Sain seda rohtu võtta 3 päeva kui hakkasin okendama,olin näost tulipunane ja sügelesin.Konsulteerisin arstiga ja katkestasin selle rohu võtmise ja alustasin uuesti Duracefiga.Tehti ultraheli ja seal arst eriti midagi hullu ei avastanud.Küsimärgiga on üks pisike kivike umbes pipratera suurune paremas neerus.Tehti ka uued vereanalüüsid. Kreatiniin 89 ja uurea 8,3.Vabandan, ei tea kas kirjutan need õigesti.Iiveldus kestab ja isegi vahepeal oksendan. Valud samuti jätkuvad, need ei ole välja kannatamatud kuid väga ebameeldivad,samuti ei taha süüa.Söök on lihtsalt vastik.Joon pidevalt leesika,saialille ja kummeli teed. Suu kuivab ja on janu. Pissil käin sageli, aga valus ei ole.Uroloogi vastuvõtule saan alles 30 aprillil. Ilmselt sellest öökimisest ja oksendamisest on magu või kkõhunääre ka nüüd haige, sest keskkoht on väga valulik. Tunnen ise , et muutun juba "polkovniku leseks" kes ei saa oma haigustest lahti. 20.a. tagasi opereeriti liikuv neer (parem) ja see sai kenasti paika. Siiani erilisi hädasid sellest kandist ei olnud.Aasta tagasi oli sapikivide op.Ka see läks kenasti.Naistehaigus ka ei ole. jäänud vist ainult krooniline pimesool?? See imelik tuikav valu paremal pool alakõhus ja ristluudes. Iiveldus,väike palavik. Mida teha edasi? Ootan väga Teie nõuannet. Lugupidamisega Kajja.

Arst vastas:

dr Ülo Zirel

Uroloog

Põhja Eesti Regionaalhaigla, uroloogia osakond

Tere,
lugu keeruline ja mitu kuud pikk. Kaldun siiski arvama, et teil võiks paremas kusejuhas põie ligidal üks kivike kinni olla, mis annab ka valusid ja põiehäireid. Et seda täpsustada peaks tegema kontrastainega röntgenfilmid. Samuti on vajalik võtta ka uriinikülv. Tavaline uriinianalüüs ei kõlba põletiku olemasolu selgitamiseks.
Ka on vaja gastroskoopia teha, et selgitada, mis maoga lahti.
Kui teil on palavik ja valud ning uroloogi vastuvõttu ei saa ära oodata, on teil ju võimalus pöörduda valvavate haiglate erakorralise meditsiini osakonda abi saamiseks.
Edu soovides,
Ülo Zirel

Kas see arutelu oli kasulik?

Nõuanded teemal: Uroloogia

põletik?

mis see võib tähendada,kui mehel eritub koos pissiga ka valgeid tükikesi kohupiimataolisi.lõhn on ka imelik.keemiline....

Vastas dr Ülo Zirel

Tere,
võib olla kuse- või suguteede põletikust tingitud. Võib olla ka kasvaja kuseteedes, mis laguneb. Tuleks lasta uurida.
Ülo Zirel

Loe edasi

sage urineerimine

Olen 17 aastane mees. Probleem selles, et päeval pean iga tunni ajatagant wc-s käima ja viimastel päevadel pean öösel ka 2-3 korda minema. Mingeid valusid ega selliseid asju ei ole esinenud. Vahest tuleb ...

Vastas dr Ülo Zirel

Tere,
reeglina on noorte meeste kusemishäired põhjustatud suguteede põletikust, eeskätt eesnäärme põletikust. Soovitan uuringuteks pöörduda meestearsti või uroloogi vastuvõtule.
Ülo Zirel

Loe edasi

Eesnahapõletik ja järeltilkumine

Tere!

Olen 28a mees, abielus. 1.5a tagasi õnnestus nii mul kui abikaasal saastunud veekogust hankida enterokokk, mis väljendub minul diagnoositud eesnahapõletikus ja temal emakakaelapõletikes. ...

Vastas dr Ülo Zirel

Tere,
järeltilkumine on kõige tõenäolisemalt põhjustatud läbipõetud põletikust. Kui eesnahk on põletiku tagajärjel moondunud ning eenaha põletik püsib, on just targem eesnahk operatsiooniga eemaldada.
Loe edasi



Vaata kõiki nõustamisi