Enurees 26.09.03 / Uroloogia

Külastaja küsib:

Olen 23 aastane noormees, kuid probleemiks on, et aeg-ajalt(1-5 korda kuus) juhtub öist voodimärgamist. Asi pole hiljuti tekkinud, vaid on olnud kogu aeg. Olen enureesi kohta lugenud, enamasti kirjutatakse, et see on pärilik haigus(enda perekonnas ei tea selliseid juhtumeid); selle vältimiseks soovitatakse piirata õhtust vedeliku tarbimist jne. Minu puhul ei sõltu öine voodimärgamine absoluutselt asjaolust, palju ma enne magamajäämist või siis õhtusel ajal vedelikku tarbin. Vahel juhtub seda ka siis, kui õhtul midagi vedelat ei tarbi. On esinenud ka paarikuiseid kuivi perioode.
Aasta algul käisin uroloogi juures, tegin vajalikud analüüsid(uriin, ultraheli jms), kõik oli normaalne, eesnäärmega kõik korras, neerutalitus ka. Arst nentis siis, et ju on närvidest ning sinnapaika see jäigi. Sageli näen unes (vahetult enne allategemist), et olen wc-s ja urineerin, kuid ärkan siis üles ja voodi märg.
Lugesin siin prostamol uno nimelisest preparaadist, et pidi sedalaadi probleemide suhtes aitama. Oleksin tänulik, kui saaks Teilt nõuannet, mida ette võtta.

Arst vastas:

dr Ülo Zirel

Uroloog

Põhja Eesti Regionaalhaigla, uroloogia osakond

Tere,
olen korduvalt siin portaalis enureesi kohta vastanud. Öise enureesi põhjus ei ole teada, mistõttu ka aidata on raske. Prostamol uno teid kindlasti ei aita. See on taimne preparaat, mis on mõeldud eesnäärmehaiguste raviks aga enurees ei ole kohe kindlasti eesnäärmest põhjustatud probleem.
Konkreetselt teile soovitaks psühhiaatrilist nõustamist neuroosi või stressi osas. Samuti arvan, et abi oleks, kui te öösel käiksite vähemalt korra põit tühjendamas. Pange endale ööseks äratuskell, vajadusel kaks kella eri aegadele. Kui rahalist probleemi ei ole, võiksite lasta perearstil kirjutada Minirini ninaspreid. Õhtul manustades vähendab see öist uriiniproduktsiooni neerude poolt ja seega urineerimisvajadust ei teki.
Lugupidamisega,
Ülo Zirel

Kas see arutelu oli kasulik?

Nõuanded teemal: Uroloogia

alla pissimine

mis teha kui mu 6 aastane laps ikka veel alla pissib?

Vastas dr Ülo Zirel

Tere,
haiguse nimi on enurees. Põhjalikult tutvustatakse seda haigust eesti keeles meditsiiniportaalis inimene.ee - haigused ja seisundid - enurees.
Ülo Zirel

Loe edasi

Enurees

Tere,
kas 13 aastasel lapsel, kes põeb öiset enureesi on loomupärane, kui tal juhtub allapissimist ka päevasel unel?

Tänan tähelepanu eest!

Vastas dr Ülo Zirel

Tere,
kui ta on enureetik, võib seda ka päeval juhtuda.
Ülo Zirel

Loe edasi

öine kusepidamatus noormehel

Tere
Olen 20-aastase noormehe ema. Pojal öine voodimärgamine 3-4 päeva tagant alates lapsepõlvest, pikim kuiv periood oli mõni aasta tagasi ca pool aastat. Oleme kasutanud antidrepessante, millest ...

Vastas dr Ülo Zirel

Tere,
palun vaadake varasemaid vastuseid, märksõna öine enurees, (öine) voodimärgamine.
Ülo Zirel

Loe edasi

voodi märgamine

tere mul selline mure ma 18 ja tuleb vahel voodimärgamist milles on probleem või mis ravimid on olemas

Vastas dr Ülo Zirel

Tere,
lugege varasemaid vastuseid märksõnadega voodimärgamine, enurees.
Ülo Zirel

Loe edasi

Öine voodimärgamine

Minu 12 aastane poeg märgab voodit pea iga päev
.On küll vahpeal pause kui voodi on kuiv aga see on väga harva.Ma saan aru et see ei ole normaalne,mida pean ette võtma.Vanavanemad ütlevad küll,et ...

Vastas dr Ülo Zirel

Tere,
palun lugege eelnevaid vastuseid, märksõnaga enurees, öine voodimärgamine.
Ülo Zirel

Loe edasi

Õine märgamine

Tere
Minu poeg on juba 8 aasatne ja pissib öösiti alla. Proovid pidid korras olema ja oleme proovind ka aparaati mis öösiti panen külge ja hakkab märja peale piiksuma. 6 kuud oleme kasutand ja ta ...

Vastas dr Ülo Zirel

Tere,
palun lugege eelnevaid vastuseid, märksõnad "öine voodimärgamine", "enurees".
Ülo Zirel

Loe edasi

kusepidamatus

mul on kolme aastane poeg ning on mure tema öösel alla pissimise suhtes, nimelt pissib ta väga sageli alla, on ka pikemaid perioode, kus näiteks nädal aega on kõik ööd kuivad ja siis tuleb jälle periood, ...

Vastas dr Ülo Zirel

Tere,
palun lugege eelnevaid kirjutisi "öine voodimärgamine, enurees". Midagi lisada ei ole.
Ülo Zirel

Loe edasi

Öine alla pissimine.

5a. vanune poiss, kes pissib alla öösel aga vahest on nii, et on pikk vahe ja siis jälle tihedamalt! Umbes kahenädalaste vahedaga.
Poiss on tegelikult päris raske unega.
Mida peaks ette võtma ...

Vastas dr Ülo Zirel

Tere,
palun tutvuge varasemate vastustega. Märksõna: öine voodimärgamine, enurees.
Ülo Zirel

Loe edasi

voodimärgamine

Tegu siis 11 a poisiga ja siiamaani peaaegu iga öö piisb voodisse.Oleme käinud küll igasugu proove tegemas aga öeldakse, et kõik proovid korras.Kelle poole edasi pöörduda?Ette tänades.

Vastas dr Ülo Zirel

Tere,
olen sellel teemal palju kordi kirjutanud. Palun vaadake märksõnade alt enurees, voodimärgamine.
parimat,
Ülo Zirel

Loe edasi

ENUREES

Mis on üleüldse enurees.Kui käime arsti juures ,siis öeldakse et enurees ,küll üle läheb. Nüüd on laps juba kümme ikka peab ootama, kui kaua on varsti.Nüüd laps juba häbeneb ei julge kodus ka rääkida kui ...

Vastas dr Ülo Zirel

Tere,
olen palju-palju kordi sellele siin vastanud. Palun lugege varasemaid minu kirju selle teema kohta.
Parimat,
Ülo Zirel

Loe edasi


Vaata kõiki nõustamisi