Kõhulahtisti 04.03.21 / Toitumine ja ülekaalulisus

Külastaja küsib:

Mul oli buliimia ja seoses sellega kuritarvitasin lahtisteid. Oli iiveldus ja seedimisraskused. Vahepeal märkasin, et mu väljaheide oli oranžikas või (hele)kollane, just nagu kõhtu lahtistav siirup. Vahepeal oli ainult osa väljaheitest (hele)kollane või oranžikas. Kas see võib sellega seotud olla? Kas kõhulahtisti võib jääda kõhtu ja hakata vaevusi tekitama või väljutab organism selle ise täielikult?

Arst vastas:

Kristel Ehala-Aleksejev

dr Kristel Ehala-Aleksejev

Arst-toitumisterapeut

Tartu Ülikooli Kliinikum

Tere.
Lahtisti ise kindlasti soolestikku ei jää, kuid lahtistite kuritarvitamine rikub soolestiku toimimist ja seeläbi võib põhjustada ka tervisekaebusi.
Söömishäire korral tuleks pöörduda abi saamiseks psühhiaatri ja/või psühholoogi vastuvõtule. Tasuks konsulteerida ka perearstiga, kes saab vajadusel määrata täpsustavad uuringud ja analüüsid.
Parimatega,
dr. Ehala

Kas see arutelu oli kasulik?

Nõuanded teemal: Toitumine ja ülekaalulisus

Viljakus, kõhulahtisti

Tere! Kas liigne kõhulahtistite (Guttalax) võtmine võib viljatuks teha? Kui palju on liigne kõhulahtistite võtmine?

Kristel Ehala-Aleksejev

Vastas dr Kristel Ehala-Aleksejev

Tere.
Saatsite kirja kaks korda, seega on vastus eelnevale kirjale olemas.

Loe edasi

Viljakus, kõhulahtisti

Tere! Kas liigne kõhulahtistite (Guttalax) võtmine võib viljatuks teha? Kui palju on liigne kõhulahtistite võtmine?

Kristel Ehala-Aleksejev

Vastas dr Kristel Ehala-Aleksejev

Tere.
Minu küsimus on, et miks on vaja kõhulahtisteid kasutada? Lahtistid on mõeldud enamjaolt siiski lühiajaliseks kasutamiseks ning viljatust sellega ei kaasne. Pikaajalisel lahtistite kasutamisel ...

Loe edasi


Vaata kõiki nõustamisi