Pidev kõhuvalu 08.04.20 / Toitumine ja ülekaalulisus

Külastaja küsib:

Tere!

Mureks on see, et kõht pidevalt valutab, vahel isegi valuvaigistite tarbimisele vaatamata (kindlasti ei doseeri ma üle). Kõht valutab isegi siis, kui menstruatsiooni ei ole, kuigi mitte väga tugevalt.

Olin umbes 2-3 aastat tagasi buliimik ning tarbisin kõhulahtisteid (Bisacodyl, laktuloos, guttalax) ja piimhappebaktereid (LactoSeven) sisaldavad preparaate tihti ja liiga palju. Ma ei tea, kas see võib olla sellega seotud?

Olen käinud ka perearsti juures, aga seal ei leitud midagi. Valud aga kestavad edasi.

Arst vastas:

Kristel Ehala-Aleksejev

dr Kristel Ehala-Aleksejev

Arst-toitumisterapeut

Tartu Ülikooli Kliinikum

Tere.
Antud kaebustega kirja teel aidata on raske. Kirjast ei selgu, et mida perearsti juures uuriti. Samuti peaks nõu andmiseks olema enam informatsiooni muude tervisenäitajate kui ka toitumise kohta. Kõhuvalul võib olla seos eelneva käitumisega, mida kirjas mainite ning seetõttu võib olla vajalik psühholoogiline nõustamine kui räägime toitumishäirest.
Soovitan teil veel kord pidada nõu perearstiga ja edaspidi pöörduda vajadusel toitumisspetsialisti ning psühholoogi vastuvõtule.
Parimatega, dr. Ehala

Kas see arutelu oli kasulik?

Nõuanded teemal: Toitumine ja ülekaalulisus

Pidev kõhuvalu

Tere!

Mul on probleeme pideva kõhuvaluga, mis ei leevene täielikult ka valuvaigistite abil. Kõht valutab ka siis, kui pole menstruatsiooni.

Tean, et umbes 2 aastat tagasi olin ...

Kristel Ehala-Aleksejev

Vastas dr Kristel Ehala-Aleksejev

Tere.
Ilmselt saatsite kirja kaks korda. Eelnevalt teie küsimusele juba vastatud.
Parimatega, dr. Ehala

Loe edasi


Vaata kõiki nõustamisi