Söögiisu järsk lõpp 17.07.18 / Toitumine ja ülekaalulisus

Külastaja küsib:

Tere!
Viimasel ajal on tulnud tihti ette, et kui ma söön ära u 95% oma tavapärasest taldrikutäiest, siis järsku viimane amps hakkab suus keerlema ja ma tõsiselt kaalun kas välja sülitada või alla neelata lootuses, et välja kõike ei oksenda. Siiani ei ole välja oksendanud aga mõnda aega on süda paha küll. Praegu soojal ajal süüa ei taha üle 1xpäevas (hommikul 10 ajal hommikuhelbed), peale seda sunnin end sööma 12 paiku ja 17 paiku. Kellaajad on tingitud töö ideloomust. Kui 17 paiku ei söö, siis tõusen öösel näljatunde peale üles.
Umbes sama aja eest tekkis mure ka hemorroididega, aga sellel vast seost ei ole?

Tervitades,

Arst vastas:

Kristel Ehala-Aleksejev

dr Kristel Ehala-Aleksejev

Arst-toitumisterapeut

Tartu Ülikooli Kliinikum

Tere.
Kirjeldatud kaebuse põhjus võib peituda mõnes mao-sooletrakti probleemis, mistõttu tasuks esmaselt nõu pidada perearstiga, kes saab vajadusel teha uuringud ja/või suunata gastroenteroloogi vastuvõtule. Samas võivad taolised, toitumisega seotud probleemid olla ka psühholoogilist laadi. Probleemi süvenemisel võib viimasel juhul vaja minna ka psühholoogi konsultatsiooni.
Parimatega,
dr. Ehala

Kas see arutelu oli kasulik?

Nõuanded teemal: Toitumine ja ülekaalulisus

Liigne söömine ja mure kehakaalu pärast

Tere.

Minu probleemiks on see, et ma pidevalt mõtlen oma kehakaalule mis tekitab vajaduse koguaeg midagi süüa. Ma olen 159-160 pikk ja kaalun hetkel 57kg (2 aastaga juurde tulnud 6kg), see ...

Kristel Ehala-Aleksejev

Vastas dr Kristel Ehala-Aleksejev

Tere.
Lähtuvalt kirjast soovitaksin teil pidada nõu nii psühhooloogi kui toitumisnõustajaga. Tänaseks on päris häid tehnikaid toitumisprobleemidega tegelemiseks. Toitumisprobleemidega tegeletakse ...

Loe edasi

Söögiisu puudumine ja iiveldus

Tere.

Olen mures, sest viimased kolm päeva puudub täielikult söögiisu ja päevad otsa ajab iiveldama. Pean ennast sööma lihtsalt sundima, et energiat saaks ja kokku ei kukuks. Milles võiks ...

Kristel Ehala-Aleksejev

Vastas dr Kristel Ehala-Aleksejev

Tere.
Põhjusi võib olla mitmeid, alates tavapärasest seedetrakti infektsioonist, kuid kirja teel siiski diagnoosi panna ei saa. Kui kaebused püsivad soovitan pöörduda konsultatsioonile perearsti ...

Loe edasi

Kaalu tõstmine

Soovitage tablette, mis aitaks kaalu tõsta.

Kristel Ehala-Aleksejev

Vastas dr Kristel Ehala-Aleksejev

Tere.
Kuigi osade ravimite kõrvaltoimena võib mõnedel patsientidel esineda kaalutõusu, siis otseselt kaalu tõstmiseks mõeldud ravimeid müügil pole. Kui madala kaaluga kaasneb ka kehv söögiisu, siis ...

Loe edasi


Vaata kõiki nõustamisi

Küsi foorumist

Küsi