Hommikune kõhulahtisus 11.03.18 / Toitumine ja ülekaalulisus

Külastaja küsib:

Tere! Sooviksin nõuannet probleemile. Hommikuti olen hädas kõhulahtisusega. Kohe ärgates on mul kiirelt vaja käia esimest korda WC-s ja peale hommikusööki-tavaliselt must kohvi ja kaerahelbepuder- kusagil 30 min. pärast teist korda.Väljaheite lõhn on ka veidi omapärane. Päeva jooksul rohkem seda probleemi pole.Tavalises igapäevaelus saab selle kõigega arvestada , aga raskem on reisidel ja külas.

Arst vastas:

Kristel Ehala-Aleksejev

dr Kristel Ehala-Aleksejev

Arst-toitumisterapeut

Tartu Ülikooli Kliinikum

Tere.
Kui te käite WC-s üks-kaks korda päevas, siis ei saa seda nimetada kohe kõhulahtisuseks ning tegu võib olla teie keha täiesti normaalse reaktsiooniga. Kui väljaheide on kestvalt vedel, siis tuleks teha täpsustavad uuringud seedesüsteemi toimimise kohta. Lühiajalised probiootikumi kuurid ei pruugigi aidata. Probiootikume tuleks antud juhul võtta vähemalt 3-4 nädalat või isegi vajadusel pikemalt. Täpsemateks soovitusteks tuleks teada nii teie toitumist , võimalikke olemasolevaid haigusi kui ka ravimeid (kui teil neid on).
Parimatega, dr. Ehala

Kas see arutelu oli kasulik?

Nõuanded teemal: Toitumine ja ülekaalulisus

hommikune kõhulahtisus

Tere!
Viimased nädal aega on mul hommikuti kõhulahtisus, just hommikuti, päeval ega õhtul ei ole.
Olen viimased kuu aega kasutanud toitumiskava ja kaotanud 5kg.
Kas see võib olla tingitud ...

Kristel Ehala-Aleksejev

Vastas dr Kristel Ehala-Aleksejev

Tere.
Kõhulahtisusel võib olla mitmeid põhjuseid ning dieedi muutus võib olla üks nendest. 5 kg võib olla küllalt suur kaalukadu, sõltuvalt teie algkaalust ning võib põhjustada organismis stressi. ...

Loe edasi

Kõhulahtisus

Tere, minu probleem on siis kõhulahtisus ja ebameeldiv kõhutuulte hais. Ausalt öelda on kuude kaupa juba kõht lahti olnud ja korraliku normaalset junni pole küll näinud. Alguses oli see ainult teatud vürtsikate ...

Kristel Ehala-Aleksejev

Vastas dr Kristel Ehala-Aleksejev

Tere.
Kirja teel diagnoose oletada pole võimalik. Kui kõhulahtisus ja pidevad gaasid on järjepanu kestnud kuid, siis on viimane aeg pöörduda uuringuteks arsti juurde. Esmased analüüsid saab teha ...

Loe edasi


Vaata kõiki nõustamisi

Küsi foorumist

Küsi