Laktoositalumatuse test 02.01.15 / Toitumine ja ülekaalulisus

Külastaja küsib:

2002a- 0' - 4,6mmol/l; 30' - 4,2mmol/l; 60' 4,3mmol/l; 120' - 4,4mmol/l.
2014a- 0' 4,99mmol/l; 30' - 5,26mmol/l ; 60' - 6,46mmol/l; 90' - 5,07mmol/l.
Ise olen märganud, et on probleeme seoses piima toodete tarbimisega, kuna olen kaitseväes ja toiduvalikut väga pole. Nüüd on olnud 2 nädalat puhkust ja pole piimatooteid tarbinud ning pole probleemi ka olnud.

Arst vastas:

Kristel Ehala-Aleksejev

dr Kristel Ehala-Aleksejev

Arst-toitumisterapeut

Tartu Ülikooli Kliinikum

Tere.
Toote oma kirjas ära tehtud laktoositalumatuse testi tulemused, mille põhjal on teil ilmselt diagnoositud laktoositalumatus. Antud diagnoosiga pole muud võimalust kui vältida piimatooteid. Kuna piimatooted on oluliseks kaltsiumi, aga ka D vitamiini allikaks tuleb piimatoodetest loobumise korral leida endale sobivad toiduainete variandid, et ei tekiks mainitud oluliste toitainete puudust. Kui hetkel kaitseväes olles ei saa väga menüüd valida ning teile selles osas vastu ei tulda, siis võib proovida kasutada laktaasi tablette, mida saab apteegist. Loodan, et vastasin teile, sest otsest küsimust kirjast välja ei tule.
Parimatega, dr.Ehala

Kas see arutelu oli kasulik?

Nõuanded teemal: Toitumine ja ülekaalulisus

Epilepsia ravim laktoositalumatuse puhul

Tere

Põen epilepsiat. Seoses hoogude sagenemisega pöördusin neuroloogi poole (eile käisin neuroloogi vastuvõtul). Arst arvas, et pean proovima teist ravimit ning kirjutas mulle välja veel ...

Kristel Ehala-Aleksejev

Vastas dr Kristel Ehala-Aleksejev

Tere.
Mina teile siin nõu ei saa anda. Ravi osas peate ikkagi konsulteerima oma raviarstiga, kes on terviklikult teie haiguslooga kursis.
Parimatega, dr. Ehala

Loe edasi

Epilepsia ravim laktoositalumatuse puhul

Tere

Põen epilepsiat. Seoses hoogude sagenemisega pöördusin neuroloogi poole (eile käisin neuroloogi vastuvõtul). Arst arvas, et pean proovima teist ravimit ning kirjutas mulle välja veel ...

Artur Minenko

Vastas dr Artur Minenko

Tere!
See ei olemine teema. Ainuke, mida saan öelda on see, et kui on laktoositalumatus, siis on vaja kiirelt võtta ühendust raviarstiga ning paluda väljakirjutada sobiv analoog.

Loe edasi

Epilepsia ravim laktoositalumatuse puhul

Põen epilepsiat. Seoses hoogude sagenemisega pöördusin neuroloogi poole (eile käisin neuroloogi vastuvõtul). Arst arvas, et pean proovima teist ravimit ning kirjutas mulle välja veel ravimi nimega "Matever",mida ...

Kristel Ehala-Aleksejev

Vastas dr Kristel Ehala-Aleksejev

Tere.
Mina teile siin nõu ei saa anda. Ravi osas peate ikkagi konsulteerima oma raviarstiga, kes on terviklikult teie haiguslooga kursis.
Parimatega, dr. Ehala

Loe edasi

Kalprotektiin näit väga kõrge

Tere!

Seoses probleemidega seedimisel pöördusin gastroloogi poole. Kes läbivaatust ei teinud,kuid minu kirjeldatud sümptomite põhjal kirjutas mulle rohud pantoprazolum ning duspatalin. Tegi ...

Kristel Ehala-Aleksejev

Vastas dr Kristel Ehala-Aleksejev

Tere.

Kalprotektiini taseme tõus võib viidata mõnele põletikulisele soolehaigusele, mille osas selguse saamiseks soovibki gastroenteroloog teha uuringut. Ilma uuringutulemuseta ei oska ka ...

Loe edasi

Laktoositalumatus?

Sain laktoositalumatuse testi väärtusteks:tühja kõhuga 5,41
Laktoosi suukaudse manustamise järgselt
20 min:6,49
40 min:7,35
60 min:5,57

Kas mul on laktoositalumatus ...

Kristel Ehala-Aleksejev

Vastas dr Kristel Ehala-Aleksejev

Tere.
Vere glükoosisisalduse tõus laktoosi manustamise järgselt < 1,1 mmol/L viitab hüpolaktaasiale ja tõus 1,1-1,7 mmol/l on diagnostiliselt ebaselge viitega.
Oluline on hinnata tulemusi ...

Loe edasi

Gluteenitalumatus

Tere, selline mure, et lapsest saati on mind vaevanud kõhukinnisus, mis on probleemiks praegugi, samuti on puhitused, väsimus, raske tunne peale sööki, kõht on gaasi täis, õlavartel ja põskedel on punased ...

Kristel Ehala-Aleksejev

Vastas dr Kristel Ehala-Aleksejev

Tere.
Ilma teie täpseid igapäevaseid toiduvalikuid nägemata ei saa öelda, kas kõhukinnisus võiks olla seotud otseselt söögiga. Geenitesti alusel ei ole teil primaarne laktoosi puudulikkus, kuid piimatoodete ...

Loe edasi

Laktoosi-või kaseiini talumatus?

Tegin laktoositalumatuse testi, kus pidin ära jooma vedelikku ning seejärel tehti vereproovid. Umbes 3 h peale testi juba kodus olid mul meeletud kõhuvalud, gaasid. Testi tulemus aga näitas, et laktoositalumatust ...

Kristel Ehala-Aleksejev

Vastas dr Kristel Ehala-Aleksejev

tere.
Soovitan testi tulemuste osas pidada nõus ikkagi testi teostanud arstiga ja rääkida sümptomitest, mis kodus tekkisid. Kas midagi võis valesti minna ei saa kõrvalseisjana öelda. Võib-olla osutub ...

Loe edasi

Pärast piima tarbimist iiveldus

Tere! Olen olnud suhteliselt suur piima ja piimatoodete tarbija. Kuid nüüd olen avastanud, et näiteks pärast tassi piima joomist läheb mul süda pahaks... lisaks on see ka piimaga tehtud pudru söömisel ...

Kristel Ehala-Aleksejev

Vastas dr Kristel Ehala-Aleksejev

Tere.
Kirja teel laktoositalumatust diagnoosida ei saa, kuid kui taoline iiveldustunne piimatoodete tarbimisel püsib soovitan teha laktoositalumatuse testi.
Heade soovidega,
dr.Ehala

Loe edasi

mao operatsioon

Eemaldati maost kasvaja ja tänu sellele on ka magu väiksem ja süüa saan korraga väiksema koguse.Tänu sellele on tekkinud ka teatud ainete puudus organismis.Söön lisaks ka toidulisandeid:B12,Calcigrani, ...

Kristel Ehala-Aleksejev

Vastas dr Kristel Ehala-Aleksejev

Tere.
Pidage nõu oma raviarstiga. Võimalik, et vajate nii kaltsiumi kui D. vitamiini annuste tõstmist, seda eriti juhul kui piimatoodete tarbimine on viidud laktoositalumatuse tõttu miinimumi. Proovige ...

Loe edasi


Vaata kõiki nõustamisi