Pärm 14.01.16 / Toitumine ja ülekaalulisus

Külastaja küsib:

Olen 7. kuud rase ja mul on tohutu pärmi isu. Ilmselt B-vitamiini puudus? Söön ka leiba, joon kalja ja muud taolist, kuid miski ei isuta nii palju kui tavaline, paljas pärm. Olen terve paki korraga ära näkitsenud. Siit ka küsimus - kas pärmi söömine on kahjulik? Mida pärm mu kõhus teeb?

Arst vastas:

Kristel Ehala-Aleksejev

dr Kristel Ehala-Aleksejev

Arst-toitumisterapeut

Tartu Ülikooli Kliinikum

Tere.
Üldjuhul ei tohiks pärmis söömine teile midagi halba teha, peale võimaliku kõhulahtisuse, kui kogustega liiale lähete. Pakki korraga ära süüa ei soovita ning kui tõesti tahate pärmi süüa, siis segage seda sooja vee ja väikese koguse suhkruga.
Mina soovitaks aga vaadata üle apteegis müügil olevad pärmitooted (Strah, aga ka öllepärm ja viimase tabletid) ja proovida teha kuuri mõnega neist. Kindlasti oskab apteeker teile selles osas nõu anda. Ilmsalt vajab organism tõesti lisadoosi B grupi vitamiinide (eriti foolhappega).
Parimatega, dr. Ehala

Kas see arutelu oli kasulik?

Nõuanded teemal: Toitumine ja ülekaalulisus

Pärm ja vitamiinid

Tere!
Olen 30 mees ja olen lugenud, et stressi vähendamiseks soovitatakse juua pärmijooki, mis sisaldab palju B grupi vitamiine, aga ma ei leia kuskilt selle kohta täpsemat infot. Seega sooviksin ...

Kristel Ehala-Aleksejev

Vastas dr Kristel Ehala-Aleksejev

Tere.
Pärmijooki on kasutatud aastakümneid ning omal ajal kuulus see ka aeg-ajalt lasteaialaste menüüsse. Selleks joogiks hõõruti pool pakki pärmi lusikatäie suhkruga vedelaks ning lisati klaasitäie ...

Loe edasi


Vaata kõiki nõustamisi

Ei saanud vastust? Küsi arstilt: