kakan pabulaid 12.09.15 / Toitumine ja ülekaalulisus

Külastaja küsib:

Kõht on kinni ja kakan juba aasta pabulaid. Olen 49, 180 pikk ja kaalun 73.

Nüüd 4 kuud olen söönud kiudaineterikkaid toite, chia- ja linaseemneid, kliisid, rosinaid. Need aitasid sedasi et kakamine pole valulik, ju siis on kaka ise pehmem, ja kakan 2-3 päeva tagant.Aga kaka on ikka pabulais. Ka tihti tunnen et kogu ports ei tule korraga välja et osa kakat jääb pärakusse ja siis tean et varsti lähen jälle vetsu.
Valusid või vaevusi kõhus ei ole olnud kuni kuu alguseni. Vasakul pool ja hästi õrnalt ehk peaaegu mitte ja ka harva. Et mingi toidu peale ei saa öelda.
Olen 4 kuud vähem ka teadlikult söönud ehk normaalselt.Seega toiduga ei liialda ja kaalust olen 1,5 kg alla võtnud. mis on loogiline sest söön vähem.Mul on igati liikuv töö,nii et sellle süü ka ei saa olla et istuks.Trennis käin 1 kord nädalas.
Kõht on justkui punnis ja kõva( natuke) ei saa öelda et puhitab. Aga ma tean mis tunne on kui oled normaalkaalus, et seda head olemist ei ole.

Arst vastas:

Kristel Ehala-Aleksejev

dr Kristel Ehala-Aleksejev

Arst-toitumisterapeut

Tartu Ülikooli Kliinikum

Tere.
Teie kirjelduse põhjal julgeksin soovitada üle vaadata toidu ja joogiga saadava vedelikukoguse, mis teie puhul võiks olla kuskil 2,5 liitrit. Üks osa saadavast vedelikust peaks tulema toiduga ja joogiga (supid, hautised, mahlad, puuviljad-köögiviljad, jmt), teise osa (0,5-1L) peaksime saama puhta vee kujul. Viimase kogus sõltub kliimast, töö intensiivsusest, vanusest, jt faktoritest. Vaadake üle kui vedelikurikas on teie toit. Kui toit on liialt kuiv (N palju võileibu, vähe suppe, vähe puu-köögivilja,vmt) , siis muutub ka väljaheide kõvemaks ja me ei suuda seda teinekord hästi väljutada.
Parimatega,
dr.Ehala

Kas see arutelu oli kasulik?

Nõuanded teemal: Toitumine ja ülekaalulisus

Kaal ei alane, puhitused

Tere, olen 25aastane naine, kellel on probleeme kaalu langusega. Kui kolisin maalt linna, käisin 2. klassis, oli mu kehakaal normis. Peale kolimist hakkas mu kehakaal tõusma ja olen sellest peale olnud ...

Kristel Ehala-Aleksejev

Vastas dr Kristel Ehala-Aleksejev

Tere.
Kui vaatate mulle tulnud varasemaid küsimusi, siis analoogilisi kirju tuleb küllalt sageli. Kellelegi ei saa anda aga nõu teadmata tema kaalu, pikkust, päevast füüsilist koormust ja täpset ...

Loe edasi


Vaata kõiki nõustamisi

Ei saanud vastust? Küsi arstilt: