pidev kõhulahtisus millele on lisandunud valud 21.09.14 / Toitumine ja ülekaalulisus

Külastaja küsib:

Pidev kõhulahtisus 4. aasta, aasta tagasi lisanusid tugevad gaasivalud. eelmisel talvel sattusin kiirabisse, tuvastati maksapõletik, samuti et sapi sein on paksenenud. Viimase paari kuu jooksul on lisandunud kõhuvalud (naba kohal), ,mis ei lase magada ja piinavad ka päeval.

Arst vastas:

Kristel Ehala-Aleksejev

dr Kristel Ehala-Aleksejev

Arst-toitumisterapeut

Tartu Ülikooli Kliinikum

Tere.
Ilma valude põhjust teadmata on raske nõu anda. Kui olete ülekaaluline juba aastaid, siis võib see seostuda muutustega ka keha tugiaparaadist(selgroog, luustik), mis omakorda võib anda erinevaid valusid. Antud juhul on see siiski vaid oletus. Kui teil on diagnoositud maksapõletik ja muutused sapipõie töös tuleks kindlasti oma toidulaud üle vaadata ja ilmselt annaks toiduvalikuid muutes samuti seisundit leevendada. Kaalulangus oleks loomulikult kasulik. Soovitan teil pidada toidupäevikut ja see siis koos perearsti või mõne spetsialistiga koos üle vaadata.
Parimatega,
dr.Ehala

Kas see arutelu oli kasulik?

Nõuanded teemal: Toitumine ja ülekaalulisus

Kehakaal

Tere, mis võib põhjustada liiga vähest kehakaalu?
Kui kasv on 193cm, vanus on 18a - kuid kaal on 63kg.

Mida süüa, ja kui tihti? Kas trenn oleks vajalik?

Aitäh.

Kristel Ehala-Aleksejev

Vastas dr Kristel Ehala-Aleksejev

Tere.
Enamjaolt on väikene kehakaal seotud isikliku omapäraga, harvem aga tingitud mõnest kaasuvast haigusest. Viimasel juhul esineb tavaliselt aga ka muid kaasuvaid sümptome (pidev kõhulahtisus, ...

Loe edasi


Vaata kõiki nõustamisi

Ei saanud vastust? Küsi arstilt: