noore naise toitumine 17.06.14 / Toitumine ja ülekaalulisus

Külastaja küsib:

Hakkasin kolm aastat tagasi kaloreid lugema, et kaal juurde ei tuleks ja äkki veidi kahanekski. Sõin stabiilselt 1800 kalorit päevas, mida ema mulle soovitas. Tulemusena võtsin aga alla lausa 17 kilo. Hetkel olen 167 cm pikk, ning arst ütles, et ma ei kasva enam. Hetkel söön 1700 kalorit päevas, kuid mul foobia: Äkki peaksin sööma vähem, kuna kaalun ju ka vähem. Kas söön jälle liiga palju? Vajan, et keegi asjatundja mind selles küsimuses aitaks.
Aktiivsus: Kooli ajal kehalise tunnis osalemine. Muidu lihtsalt igapäevased sinna-siia jalutamised (pood, bussipeatus jne). Paar korda kuus jalutan 1,5 h suure tiriva koeraga.

Arst vastas:

Kristel Ehala-Aleksejev

dr Kristel Ehala-Aleksejev

Arst-toitumisterapeut

Tartu Ülikooli Kliinikum

Tere.
Isegi kui perearst tundub karmina, siis paistab tal õigus olevat. Kuigi hetkekaal jääb kirjas selgusetuks, siis arvutuste järgi oletan, et kaalunumber on alla 60 kilo, mida teie kasvu kohta pole kindlasti palju. Ilmselt lisandub lähiaastatel veel ka pikkust, mis kehamassi indeksit veelgi langetab. Seega ei tohi kaloraaži kindlasti vähendada. Kui füüsilist koormust lisandub, peaks kaloraaži hoopiski veel tõstma. Kui aga mõtted toidust ja kehast saavad liialt valdavaks, tuleks võib-olla mõne psühholoogiga nõu pidada. Arutage seda oma emaga. Paistab, et tema on olnud teile toeks ja nõuandjaks.
Heade soovidega,
dr.Ehala

Kas see arutelu oli kasulik?

Nõuanded teemal: Toitumine ja ülekaalulisus

noore naise toitumine

Tere! Olete teistele asjalikke soovitusi andnud, ehk annate mullegi.
Muret teevad seedehäired (alakõhu paisumine ja korisemine, kõhulahtisus ilma arusaadava põhjuseta, vahel pärast sööki, vahel ...

Kristel Ehala-Aleksejev

Vastas dr Kristel Ehala-Aleksejev

Tere.
Lugedes teie kirja on esimene arvamus, et kohati võib menüü jääda liialt ühekülgseks. Kaloraaž teie pikkuse ja vanuse juures võiks olla 2000 kcal piirimail. Juhul kui seedetrakti vaevused süvenevad ...

Loe edasi


Vaata kõiki nõustamisi

Ei saanud vastust? Küsi arstilt: