Kiire kehakaalutõus 29.07.13 / Toitumine ja ülekaalulisus

Külastaja küsib:

Tere, olen 23aastane noor neiu ning minu probleem seisnes selles, et võtsin 10 kuuga juurde u.15kg. Mu kõhul ja kintsudekl on suured naharebendid. Viimasel ajal pole minu elus väga suuri muutusi olnud, toitun mitmekesiselt, liigun mõõdukalt jne. Oma elus pole ma kunagi vaevelnud kehakaalu pärast, pigem on see vahel kippunud alakaalulisuse poole. Käisin ka selle probleemiga arsti juures, mõõdeti mu veresuhkrut ja tehti kilpnäärme probleeme, kuid kõik testid olid korras. Perearst soovitas mul vaid rohkem trenni teha. Kas tõesti on see okei, kui kehakaal nii kiiresti tõuseb ja raviks määratakse vaid rohkem trenni.

Arst vastas:

Kristel Ehala-Aleksejev

dr Kristel Ehala-Aleksejev

Arst-toitumisterapeut

Tartu Ülikooli Kliinikum

Tere.
Kindlasti on kaalutõusul mingi põhjus. Tehtud uuringute kõrval soovitaksin mõelda ka günekoloogi vastuvõtule juhul kui selles vallas peaks probleeme olema. Kirjast ei selgu, kas olete käinud endokrinoloogi vastuvõtul. Kui ei, siis probleemi süvenedes võiks oma perearstiga arutada sedagi varianti. Terviseuuringutega paralleelselt tuleks aga analüüsida oma toitumist. Minu kogemus näitab, et enamjaolt peitub kaaluprobleem siiski toitumis-liikumisharjumustes. Kindlasti jätke oma menüüst välja igasugune kiirtoit ja kola-joogid kui neid tarbite, sest viimased süvendavad eriti tugevalt kirjas toodud nahaprobleeme.
Heade soovidega, dr.Ehala

Kas see arutelu oli kasulik?

Nõuanded teemal: Toitumine ja ülekaalulisus

Kiire kaalulangus

Tere!
Selline mure, et kuu aega tagasi olid nii kiired ajad ja võtsin 10 kilo tänaseks alla. Siis hakkasid päevad -olid 7 päeva, nagu mul alati on, ja nüüd aeg-ajalt veritseb intiimpiirkonnast. Olen ...

Kristel Ehala-Aleksejev

Vastas dr Kristel Ehala-Aleksejev

Tere.
Jätan oletused tegemata ja soovitan läbi teha korralik tervisekontroll. Kindlasti pole kiire kaalulangus tervisele hea.
Heade soovidega, dr.Ehala

Loe edasi


Vaata kõiki nõustamisi

Ei saanud vastust? Küsi arstilt: