Õhtused iiveldushood 17.12.11 / Toitumine ja ülekaalulisus

Külastaja küsib:

Tere.

Millest võivad olla tingitud õhtuti algavad iiveldushood? Iiveldus tekib tavaliselt peale õhtusööki, mõnikord kohe ja mõnikord vahetult enne magamaminekut. Iiveldus on tugev ning esineb oksendamist, kohe tekib kõhulahtisus ja külmavärinad.

Olen abi saanud mulliveest ja söetablettidest võttes neid kohe, kui iiveldus hakkab. Praeguseks on probleem tõsisemaks läinud, abi olen saanud Cerucal tablettidest - kui õhtul enne õhtusööki ühe tableti võtan, siis iiveldust ei teki.

Kas selline probleem võib tekkida stressist, vähesest liikumisest ja tasakaalustamata toitumisest? Olen istuva tööga ja natuke ülekaaluline.

Mis arstile peaks pöörduma, milliseid uuringuid tehakse?

Aitäh.

Arst vastas:

Kristel Ehala-Aleksejev

dr Kristel Ehala-Aleksejev

Arst-toitumisterapeut

Tartu Ülikooli Kliinikum

Tere.
Antud kaebustega pöörduge kõigepealt perearsti vastuvõtule ning siis selgub millised uuringud on vajalikud ning kas vajate ka mõne eriarsti konsultatsiooni. Stress võib küll mistahes kaebusi teinekord süvendada, kuid ainuüksi viimase arvele teie kaebusi panna ei saa. Cerucal võib seisundit hetkeks parandada, kuid põhjust ta kindlasti ei kõrvalda. Seega, pöörduge kindlasti arsti vastuvõtule.
Parimatega, dr.Ehala

Kas see arutelu oli kasulik?

Nõuanded teemal: Toitumine ja ülekaalulisus

kehakaal

Tere!
Kui ma olen 165cm pikk,15aastane,siis kui palju oleks mu normaalkaal? Ja kas see ongi nii,et kasvueas võin süüa kõike ilma et läheksin paksuks? Ma kardan tõesti, et hakkan juurde võtma sest ...

Kristel Ehala-Aleksejev

Vastas dr Kristel Ehala-Aleksejev

Tere.
Mistahes vanuses ei ole mõistlik süüa piiramatult. Kui tegu on hilisõhtuste õgismishoogudega tuleks kõigepealt vaadata, kas päevane toitumine on korrapärane ja piisavalt mitmekülgne. Õhtused ...

Loe edasi

kõhukinnisus.

Tere!
Mind vaevab kõhukinnisus kuigi tarvitan jogurteid söön teraviljatooteid joon keefiiri söön puuvilju .aga ikkagi olen kõhukinnisusega hädas. tekivad hooti iiveldushood ja kõhuvalud.Siison ...

Kristel Ehala-Aleksejev

Vastas dr Kristel Ehala-Aleksejev

Tere.
Kui toitumisega seonduvalt tekivad kõhuvalud ja iiveldushood, soovitan selguse saamiseks pöörduda siiski esmaselt perearsti poole, kes saab otsustada, kas vajate täpsemaid uuringuid. Mida võiks ...

Loe edasi

Toitumisprogramm

Tere,
sooviskin teada, kas tallinnas asub mingit kohta, kus saab konsulteerida toitumisarstiga ning koostada toitumisprogramm?
Kus, ja kui palju maksab?

Aitäh!

Kristel Ehala-Aleksejev

Vastas dr Kristel Ehala-Aleksejev

Tere.
Tulge vastuvõtule. Hommikused konsultatsioonid toimuvad haigekassa alusel (50 EEK) ja õhtused on tasulised (500. EEK). Registreerumine meili teel toitumine@kliinikum.ee või tel: 533 18 008.
Loe edasi



Vaata kõiki nõustamisi

Ei saanud vastust? Küsi arstilt: