Kõhuprobleemid 12.01.11 / Toitumine ja ülekaalulisus

Külastaja küsib:

Tere, mul juba aastaid olnud kõhuga probleemid, varem olid tihedased kõhuvalud, sai käidud ka arstide juures aastaid tagasi, kuid öeldi, et kõik korras. Siis nüüd on pidevalt puhitustunne, valusid selliseid enam ei ole. Sageli käivad ka kõõksud kurgus, mis on väga ebameeldivad. Peale söömist vahepeal tulevad nagu röhitised, aga ei kõrveta. Mida peaksin ette võtma?

Arst vastas:

Kristel Ehala-Aleksejev

dr Kristel Ehala-Aleksejev

Arst-toitumisterapeut

Tartu Ülikooli Kliinikum

Tere.
Kui otseseid meditsiinilisi probleeme pole leitud tasub proovida vaevusi toitumisega reguleerida. Esiteks püüdke süüa ehk korraga väiksemaid portse, kuid see eest sagedamini kui viimane peaks vajalikuks osutuma. Kui olete kiire sööja, siis püüdke selles osas kindlasti muutusi teha. Ärge sööge ühe toidukorra ajal liialt palju erinevaid toiduaineid. Vältige liialdamist rafineeritud jahust toodetega, maiustustega ning gaasiliste jookidega. Toidu valimisel eelistage võimalusel kergelt töödeldud toiduaineid. Soolestiku töö toetamiseks võite teha kuuri probiootikumidega.
Heade soovidega, dr.Ehala

Kas see arutelu oli kasulik?

Nõuanded teemal: Toitumine ja ülekaalulisus

Kõhuprobleemid

Tere!

Minu probleemiks on sage kõhuvalu ja puhitus.
Lasin teha laktoositaumatuse proovi.
Tulemused on sellised:
0 min - 4,9
20 min - 6,9
40 min - 5,9
Kas ...

Kristel Ehala-Aleksejev

Vastas dr Kristel Ehala-Aleksejev

Tere.
Testi tulemusi tõlgendatakse järgnevalt.
kui lahuse joomise järgne veresuhkru väärtuse tõus tühjakõhu veresuhkru väärtusest on alla 1,1 mmol/l, on tegemist laktoositalumatusega. Kui veresuhkru ...

Loe edasi


Vaata kõiki nõustamisi

Ei saanud vastust? Küsi arstilt: