Väsimus ja kohvijoomine 21.05.10 / Toitumine ja ülekaalulisus

Külastaja küsib:

Tere! Mure siis järgmine. Olen 16-aastane põhikooli lõpetaja. Pidevalt on olnud probleemi väsimusega. Olen 176 cm pikk ning kaalusin 69-70. Nüüd olen paar kilo juurde võtnud ( paari kilo all pean ma silmas, et 3-4 kilo). Juba kusagil 6. klassis või isegi veel nooremana hakkasin liiga tihti ära väsima, väikse koormuse pärast isegi. On sagedased peavalud ning hiljuti käisin ka arsti juures EKG-d tegemas, mis näitas, et mul on südamega ka probleemid.
Küsimus järgmine, et kas mu väsimus ja jõuetus on seotud mu liigse kohvi tarbimisega? Sest et olen kohvi tarbinud juba alates 8-9aastaselt. Ja päevas joon seda vähemalt 5 tassi.

Arst vastas:

Kristel Ehala-Aleksejev

dr Kristel Ehala-Aleksejev

Arst-toitumisterapeut

Tartu Ülikooli Kliinikum

Tere.
Arvan, et liigne kohvijoomine pole ainus väsimuse põhju, kuid kindlasti süvendab ta viimast. Teadmiseks seda, et liigse kohvijoomise kõrvaltoimena viiakse organismist välja mitmeid vajalikke vitamiine ja mineraalaineid, mille vähesus omakorda võib väsimust süvendada.
Heade soovidega, dr.Ehala

Kas see arutelu oli kasulik?

Nõuanded teemal: Toitumine ja ülekaalulisus

Täiskõhutunne. Rasvasisaldus toiduainetes

Sooviksin teada, kas kohv võib kõhu punni ajada? Viimasel ajal olen hakanud jälgima rasvasisaldust toiduainetes. Pidin pikali kukkuma, kui nägin, et maapähkli 300g pakis on 46g rasva. Samuti mandlites ...

Kristel Ehala-Aleksejev

Vastas dr Kristel Ehala-Aleksejev

Tere.
Kindlasti ei tule rasva vältida. Päevasest kaloraažist peaks 25-30% kuuluma rasvadele. Oluline on aga see, millisest allikast need toidust saadavad rasvhapped pärinevad. Meie päevane menüü ...

Loe edasi


Vaata kõiki nõustamisi

Ei saanud vastust? Küsi arstilt: