Kuidas leida toitumisspetsialist? 23.04.10 / Toitumine ja ülekaalulisus

Külastaja küsib:

Tere!

Kas oskaksite soovitada head ja usaldusväärset toitumisspetsialisti, kes vastavalt inimesele ja tema elustiilile paneks kokku tervisliku toitumise menüü?

Olen küllaltki laisk ja vähese tahtejõuga ning saleda kehajoone hoidmiseks avastasin, et trennitegemise asemel on lihtsam kohe alguses üldse mitte süüa. Niisiis otsustasin peamiselt taimetoidule üle minna ja sedagi sõin suhteliselt vähe. Nagu arvata oligi, siis selline näljutamine ja organismi narrimine hästi ei mõjunud - pidev väsimus, raske keskenduda, tujutsemine ja isegi nahk läks korrast ära. Kõige rohkem ehmatasid aga sagedased valud maos ja kõhulahtisused. Viimasel ajal kahtlustan ka piimaallergiat.

Nüüd sai juurikatest villand ja suure vihaga söön kõike, mis ette juhtub. Pärast selliseid orgiaid jälle kõht valutab ja tahaks kõik välja oksendada, aga ei julge. Selline kõigesööja-seisund kestab umbes paar nädalat ja siis sunnin end jälle salatit ja muud taolist heina sööma.

Usun, et sellega kaasnev kaalukõikumine pole samuti tervislik ja kardan, et millalgi annab mu magu alla ja nii keeran oma seedesüsteemi hoopis tuksi.

Sooviksin abi toitumisspetsialistilt.

Arst vastas:

Kristel Ehala-Aleksejev

dr Kristel Ehala-Aleksejev

Arst-toitumisterapeut

Tartu Ülikooli Kliinikum

Tere.
Toitumist saab küll vastavalt elustiilile ja organismi eripäradele pisut sättida, kuid samas on vajalik, et me pööraksime tähelepanu oma keha sisemistele rütmidele ja vajadustele. Me ei saa kunagi oma keha (sh. seedesüsteemi) panna tööle selle järgi, kuidas mina tahan. Kehal on oma kindlad vajadused, millega me peame arvestama kui soovime olla võimalikult terved ja toimivad. Mis puudutab toitumist, siis kõigepealt soovitan teil tutvuda toitumine.ee internetileheküljega ning kui on soovi võite tulla minu juurde toitumisnõustamisele (reg: toitumine@kliinikum.ee). Võtan vastu Tallinnas ja korra kuus ka Tartus.
Heade soovidega, dr.Ehala

Kas see arutelu oli kasulik?

Nõuanded teemal: Toitumine ja ülekaalulisus

Kehamassiindeks üle 40

Kelle poole pöörduda ja kuidas leida abi, kui kehamassiindeks on üle 40?

Kristel Ehala-Aleksejev

Vastas dr Kristel Ehala-Aleksejev

Tere.
Kui soovite kallunõustamist, siis võite tulla minu vastuvõtule. Registreerumine aadressil toitumine@kliinikum.ee
Juhul kui olete mõelnud kaalulangetamise kirurgilistele meetoditele, siis ...

Loe edasi

uss kõhus

iga poole aasta tagant kuskil tuleb kakamisel välja mingi valge ja pikk uss. Olen mõelnud et seda ei ole enam kõhus aga ikka on.Mis asi see on ja kuidas leida selle ravim.

Kristel Ehala-Aleksejev

Vastas dr Kristel Ehala-Aleksejev

Tere.
Pöörduge oma perearsti poole, kes kirjutaks teile sooleparasiitide väljutamiseks ravi ning teeks vajadusel analüüsid. Sooleparasiitid võivad kaasa tuua mitmeid terviseprobleeme (näiteks aneemia ...

Loe edasi


Vaata kõiki nõustamisi

Ei saanud vastust? Küsi arstilt: