Seedimise häire 02.12.09 / Toitumine ja ülekaalulisus

Külastaja küsib:

2009. aasta veebruaris oli mul antibio. kuur, mis kestis 10 päeva, see sai edukalt läbitud. Paraku arst ei suunanud sel ajal tähelepanu sellele, et normaalse biofloora taastamiseks oleks mõistlik probio. kuur otsa teha.
Peale antibio. kuuri tähistasin enda sünnipäeva mõned päevad, peale seda läks seedimine paigast ja käisin päevas 3-4 korda WC´s. Peale seda proovisin septembrikuuni erinevaid probiootikume, mis aitasid mingi maani ja siis läks kõik sama rida edasi (viga oli sel ajal selles et selle kuuri jooksul jõin ikka õhtuti 1-2 õlut). Sellest septembris teada saades soovitati mulle teisi probio. mida võtsin kuu aega kordagi alkoholi joomata. Abi sellest enam ei olnud ja nüüd viimane kord arsti juures käies soovitati 2x Imodiumi tablette, need võtsid 7 päevaks mul kõhu kinni, kuid sealt läks see samamoodi edasi.
Oskate ehk mingit nõu anda või mis järgmiseks teha, millised protseduurid mind ilmselt ees ootavad?

Ette tänades.
20 aastane noormees

Arst vastas:

Kristel Ehala-Aleksejev

dr Kristel Ehala-Aleksejev

Arst-toitumisterapeut

Tartu Ülikooli Kliinikum

Tere.
Kui seedetegevus pole vaatamata toetavatele kuuridele selle aja jooksul normaliseerunud tuleks siiski arstiga nõu pidada,et välja selgitada püsiva kõhulahtisuse põhjus. Kirja teel oletusi teha on siinkohal raske.
Heade soovidega, dr.Ehala

Kas see arutelu oli kasulik?

Nõuanded teemal: Toitumine ja ülekaalulisus

tegelen igapäevaselt füüsilise tegevusega , kiirkõnd 1,5 tundi päevas + 1,5 tundi jalgrattaga sõit aga kehakaal püsib ikka kindlates kilodes . söön 3 korda päevas 6 tunniste intervallidega .

kunagi kaalusin 162 kg peale liikumistegevusega olen kaalu saanud alla kuni 109 kg .
kaalun ennast enne füüsilist tegevust ja peale seda . kui olen käinud kiirkõndi 1,5 tundi kaal väheneb umbes 1,3 ...

Kristel Ehala-Aleksejev

Vastas dr Kristel Ehala-Aleksejev

Tere.
Olete ise juba väga suure töö ära teinud, aga võib olla, eelnevat rasket rasvumist (KMI>40) arvesse võttes, et vajate toitumise osas veidi teistsugust lähenemist kui need, kes püüavad toime ...

Loe edasi

Aeglane seedimine

Minu probleem on, et kõhul on rasv, mida sooviksin kaotada, aga olen avastanud, et minu seedimine on väga aeglane.

Kristel Ehala-Aleksejev

Vastas dr Kristel Ehala-Aleksejev

Tere.
Seedimise parandamiseks tõstke oma menüüs täisteratoodete (täisterajahu sisaldavad leivatooted, makaronid, jmt) kui ka puu- ja juurviljade osakaalu. Toit peab olema vedelikurikas, mis hõlbustab ...

Loe edasi


Vaata kõiki nõustamisi

Ei saanud vastust? Küsi arstilt: