B3. Reesus Negatiivse veregruppi dieet. 13.09.09 / Toitumine ja ülekaalulisus

Külastaja küsib:

Tere! Olen 39a. naisterahvas,peale teise lapse sündi 1996a. tõusis mul kehakaal.Kaalusin varem 50k. Olen proovinud ka erinevaid dieete pidada, kõige rohkem olen kaotanud 10k. Aga ajapikku tuleb kaal jälle tagasi. Sooviksin väga kaalu langetada sest ka alumine vererõhk on kõrgem kui peaks. Ka peavalud on sagenenud. Kas minu puhul aitaks veregruppi dieet? M.Märjamaalt.

Arst vastas:

Kristel Ehala-Aleksejev

dr Kristel Ehala-Aleksejev

Arst-toitumisterapeut

Tartu Ülikooli Kliinikum

Tere.
Eduka kaalulangetamise eelduseks on, et kaalukaotusega koos muutuksid need käitumismustrid, mis kaalutõusu põhjustasid. Seetõttu tuleb esmajärjekorras selgeks teha, mis on põhjustanud kaalutõusu, olgu viimane seotud siis ebasobivate toitumis-, liikumisharjumuste või terviseprobleemidega. Alles seejärel saab teha kindlaid soovitusi. Valides mõne dieediprogrammi pimesi (sealhulgas veregrupidieedi) eelpooltoodule tähelepanu pööramata võib dieedist mingil perioodil kasugi olla, kuid lõpetades ettekirjutatud programmi jälgimise on kaotatud kilod sageli kiired tagasi tulema. Püüdke leida ülesse need põhjused, mis on teie kaalutõusuga seotud. Tegelege nendega. Konkreetse toitumisprogrammi vajalikkuse üle võiksite pidada nõu oma perearsti või mõne nõustajaga.
Heade soovidega, dr.Ehala

Kas see arutelu oli kasulik?

Nõuanded teemal: Toitumine ja ülekaalulisus

ketogeenne dieet

Paluksin Teie arvamust ketogeensete dieetide kohta, mille eesmärk on viia keha ketoosi seisundisse, et see siis avaldaks oma ravivat toimet.

Kristel Ehala-Aleksejev

Vastas dr Kristel Ehala-Aleksejev

Tere.
Kui küsite minu isiklikku arvamust, siis mina ühtegi äärmuslikku dieeti ei poolda, isegi kui näiliselt on tulemused esialgu positiivsed. Ketogeenne dieet on äärmuslik dieet.
Parimatega, ...

Loe edasi

Ülekaalulisus

Tere!
Ma olen 18 aastane 158 cm ja kaalun peaaegu 80 kg.See on on tekitanud mul depressiooni.
1,5 aastat tagasi enne sünnitust kaalusin ilusti 52 kg .Jah mul on 1,5 tütar.
peale sünnitust ...

Kristel Ehala-Aleksejev

Vastas dr Kristel Ehala-Aleksejev

Tere.
Tulge vastuvõtule ja vaatame teie toitumise-liikumise koos üle. (Registreerumine- tel:533 18 008 või meil: toitumine@kliinikum.ee)
Heade soovidega, dr.Ehala

Loe edasi


Vaata kõiki nõustamisi

Ei saanud vastust? Küsi arstilt: