ei ole söögi isu.. 29.01.09 / Toitumine ja ülekaalulisus

Külastaja küsib:

olen 20 aastane noor neiu ja ühe lapse ema,probleem on selles et ma ei söö korralikult kuna pole isu,söön kord-kaks päevas ja ka seda väga vähe nagu snäkina,see eest vedelikku joon palju,häda on selles et mida ma tegema peaks et korralikult toituma hakkaks.vähe söömisega kaasnevad kõhuvalud ja ka pearinglus.

tänades ette.murelik noor neiu.

Arst vastas:

Kristel Ehala-Aleksejev

dr Kristel Ehala-Aleksejev

Arst-toitumisterapeut

Tartu Ülikooli Kliinikum

Tere.
Selleks et lahendada teie probleemi, tuleb ülesse leida kõigepealt vähese söögiisu põhjus. Kui olete alati olnud väiksema isuga tuleb tervise huvides tähelepanelikult jälgida, et saaksite toidust kätte kõik organismile vajamineva. Kui eelistate korraga süüa vähe, siis tõstke teadlikult söögikordade arvu ning pöörake tähelepanu toidu mitmekülgsusele. Väga sageli on aga langenud söögiisu taga muud põhjused, sealhulgas psühholoogilised, mis vajavad vastava erialaspetsialisti nõu. Kui söögiisu langusega kaasnevad lisaks kehakaalu langus ja meeleolumuutused tuleks tulla ikkagi nõustamisele.
Heade soovidega, dr.Ehala

Kas see arutelu oli kasulik?

Nõuanded teemal: Toitumine ja ülekaalulisus

Pole söögi isu.

Tere, mure selline, et pole peaaegu nädal aega süüa tahtnud eriti. Poale lihtsalt isu, sama ka vee joomisega. Peaks kuhugi või kellegi juurde pöörduma?

Kristel Ehala-Aleksejev

Vastas dr Kristel Ehala-Aleksejev

Tere.
Kui taoline seisund püsib, siis tasub küll arsti poole pöörduda.
Parimatega, dr. Ehala

Loe edasi

Kuhu kadus söögiisu?

Tere!
Mul tekkisid probleemid söömisega, varem sõin iga hommik enne kui kooli läksin sest olin näljane, nüüd ärkan hommikuti ja isu ei ole üldse kõnnin köögis nõutult ringi sest midagi ei mahu nagu ...

Kristel Ehala-Aleksejev

Vastas dr Kristel Ehala-Aleksejev

Tere.
Eelkõige oleks vaja üle vaadata teie toiduvalikud, et hinnata söödud toidu toiteväärtust. Seda saate ise teha nutridata.ee programmi alusel. Vajadusel võite pöörduda ka toitumisspetsialisti ...

Loe edasi


Vaata kõiki nõustamisi

Ei saanud vastust? Küsi arstilt: