suur mure 11.11.08 / Toitumine ja ülekaalulisus

Külastaja küsib:

Tere.
Olen 30 a. naine, mure selles, et peale rinnaga toitmise lõppu suureneb minu kehakaal kogu aeg, vaatamata sellele, et püüan igati tervislikult süüa. olen 7 kuuga juurde võtnud 7 kilo (hetkel kaalun 62). Tunnen juba tõelist hirmu.
Samuti on suur magusa vajadus (äkki stress, esimene laps), millele lihtsalt püüan mitte järgi anda. Kuid kahjuks kolmandal päeval olen juba närviline, sest tahan midagi head. Kuidas seda ohjeldada?
Hetkel tarvitan ananassi kapsleid, kuid ei näe mingit tulemust. Ostsin ka Formoline 112 tabletid, kuid kuna tarvitan antibeebipille, siis kartsin, et need võivad toimet nõrgestada.
Milline võiks olla üks päevane näidismenüü, et natukenegi saaks kehakaalu tagasi alla, minu unistus oleks kaaluda jälle 55 kg. Kas jätta menüüst täielikult välja näiteks juust, või, nisutooted?

Teid väga tänades.
M.
Kas on võimalik veel, et hormoonid alles kohanevad peale sünnitust (sellest möödas juba 10 kuud)?

Arst vastas:

Kristel Ehala-Aleksejev

dr Kristel Ehala-Aleksejev

Arst-toitumisterapeut

Tartu Ülikooli Kliinikum

Tere.
Nii nagu paljudele kirjadele vastan ka teile , et ilma teie pävakorraldust teadmata on mul raske soovitusi anda. Lause, et toitute tervislikult ei anna kahjuks mingit konkreetst infot. Võimalik, et suurenenud magusavajadus on hoopis organismi märguanne teatud vitamiinide - mineraalainete vajakajäämisest. Võimalik on ka teatud stressifoon ja sellega seonduv suurenenud söömine. Täpsema ülevaate saamiseks kutsuksin teid ikkagi vastuvõtule (reg: 533 18 008).
Heade soovidega, dr.Ehala

Kas see arutelu oli kasulik?

Nõuanded teemal: Toitumine ja ülekaalulisus

Suur suur kaaluprobleem

Tere, probleem on meil väga suur. Minul on 9a poeg, kes oli kuni 4a normaalkaalus ja siis tekkis tal kahepoolne kõrvapõletik ja ta hakkas antibiootikumidele juurde võtma julmalt. Peale ravi võttis kuuga ...

Kristel Ehala-Aleksejev

Vastas dr Kristel Ehala-Aleksejev

Tere.
Ülekaal on suur ja ilma last nägemata on raske mingeid otsuseid teha või soovitusi anda. Kirjast ei selgu kas poisil on tehtud mingeid uuringuid või analüüse, et välistada terviseprobleeme, ...

Loe edasi


Vaata kõiki nõustamisi

Ei saanud vastust? Küsi arstilt: