kõht valutab 26.06.08 / Toitumine ja ülekaalulisus

Külastaja küsib:

Tere!
Ei tea, kas kirjutan õigele arstile, ag aloodan, et saate mind natukenegi aidata. Asi on siis selles, et mul valutab juba pikemat aega (10 päeva) alt vasakus küljes kõht. Valu lööb vahest läbi kõhu ka selga. Mul oli selline probleem ka eelmisel aastal, täpselt samasugune valu oli, võtsin siis Dida toidulisandeid ja valu kadus. Nüdd tuli tagasi. Lähen järgmisel nädalal ka perearstile, aga sooviksin ka Teie arvamust kuulda, äkki oskate aidata. Günekoloogili mure olla ei saa, sest käisin igajuhuks ka oma günekoloogi juures, kõik oli korras. See valukoht asub ka rohem üleval pool, mitte seal, kus munasaejad. Ütlen ka seda, et olen 21 a naine.

Ettetänades,
Diana

Arst vastas:

Kristel Ehala-Aleksejev

dr Kristel Ehala-Aleksejev

Arst-toitumisterapeut

Tartu Ülikooli Kliinikum

Tere.
Kuna Dida nimeline toidulisand peaks aitama tasakaalustada soolestiku tööd, siis juhul kui viimasest oli abi probleemi leevendamisel, võib ainult oletada, et valu seostub seedekulglaga. Kuna aga kirja põhjal mingit diagnoosi siiski panna ei saa on mõistlik lasta perearstil teha kõik vajalikud täpsustavad analüüsid kuna valu on korduv ja kestnud pikalt.
Heade soovidega, dr.Ehala

Kas see arutelu oli kasulik?

Nõuanded teemal: Toitumine ja ülekaalulisus

Valu vasakul pool ribide all ja süda väga tihti paha.

Tere!
Mul juba tükimat aega süda tihiti paha kuid ei ole saanud aru täpselt kas pärast sööki või enne jne. Peale selle mul kõht valutab vasakult poolt ribide alt (viimaste ribide alt kui te mõistate) ...

Kristel Ehala-Aleksejev

Vastas dr Kristel Ehala-Aleksejev

Tere.
Siin tuleb ikkagi rääkida otse raviarstiga, sest kirja teel oletusi teha ei saa.

Parimatega, dr. Ehala

Loe edasi

Kõht valutab tühja kõhu peale?

Tere, kui ma hommikusööki ei söö, hakkab mul kõht valutama umbes kell 11-12 ja võib nii terve päev kesta. Tekivad gaasid, puhitused ja üldse valu kõhus. Millest see võib olla põhjustatud?

Kristel Ehala-Aleksejev

Vastas dr Kristel Ehala-Aleksejev

Tere.
Võimalik, et tegu on mao ülehappesusest tingitud vaevustega. Soovitan teil pöörduda oma perearsti poole, kes siis vajadusel saab suunata edasi juba gastroenteroloogi vastuvõtule.
Heade ...

Loe edasi


Vaata kõiki nõustamisi

Ei saanud vastust? Küsi arstilt: