lapse kaal 14.04.08 / Toitumine ja ülekaalulisus

Külastaja küsib:

Tere.
Olen 5 a tüdruku ema. Tüdruk on 120cm ja 35kg, väga aktiivne ja liikuv. "Tarkade" nõuandjate soovitusel oleme teinud vereanalüüsid ja need on kõik korras, suhkur normis ja kilpnääre ka... Toitudest- sööb lasteaias ja kodus ikka oma valmistatud toitu, ei anna friikaid, krõpse, saiakesi.. Vahel harva limonaadi, magusat saab ikka natuke.. Meie abikaasaga olime lapsena ka paksukesed... Tüdruk käib tantsimas ja sõidame jalgrattaga, kui ilm lubab - aktiivne ja liikuv laps on.
Kas peaksin muretsema või lootma, et kasvades muutub ka keha. Ise olin lapsena paksuke, aga hetkel norm..
Ise, vaadates oma last, ma küll väga ei muretse, aga...
Vastuse eest ette tänades - ema

Arst vastas:

Kristel Ehala-Aleksejev

dr Kristel Ehala-Aleksejev

Arst-toitumisterapeut

Tartu Ülikooli Kliinikum

Tere.
Teie kena kirja põhjal jääb mulje, et muretsemiseks pole esialgu põhjust. Samas võib soovi korral alati lapse menüü läbi analüüsida. Kõige tavalisemad "kurjategijad" on magusad coca-joogid, maiustused, saiakesed, jms. Oluline on pidada kinni toidukordadest ja mitte lubada näkitseda söögiaegade vahel. Tuua menüüsse enam tagasihoidliku kalorikoormusega köögi- ja puuvilju.
Heade soovidega, dr.Ehala

Kas see arutelu oli kasulik?

Nõuanded teemal: Toitumine ja ülekaalulisus

Lapse kaal

Tere,
Pöördun teie poole küsimusega oma lapse kaalu kohta. Tüdruk on 3.5a, pikkus 91cm ja kaal 15.8kg.
Kas see on normaalkaal?
Ta on rahulik laps, mitte väga liikuv. Julgustame teda palju, ...

Kristel Ehala-Aleksejev

Vastas dr Kristel Ehala-Aleksejev

Tere.
Toodud näitude kohaselt peaks vastava vanuse kasvukõvera alusel teie laps olema keskmisel tasemel. Saate perearstilt küsida tema kaalu-kasvukõverat näha, siis saate hinnata muutusi ajas.
Loe edasi

ülekaaluline

Mul selline probleem et mul kaal seisab muutsin oma toitumise,liigun palju,algul langes kaal ilusti sain 2kuuga 8kg alla aga nüüd seisab ja mul see kaalu probleem hakkas peale 3nda lapse sündi ja on tekkinud ...

Kristel Ehala-Aleksejev

Vastas dr Kristel Ehala-Aleksejev

Tere.
Kuna puuduvad igasugused andmed teie kohta(kaal, pikkus, toitumismuster, jmt), siis ei ole võimalik ka oletada, miks kaal ei lange. Soovitan teil oma toitumisnõustajaga menüü uuesti üle vaadata, ...

Loe edasi

Lapse ülekaal

Tere. Mul mure lapse pärast. Vanus 14, kaal 75, pikkus 160. Teeb trenni 2 korda nädalas. Ei õgi toitu sisse. Aga kaal ainult tõuseb. 5-aastaselt lõigati ära adenoidid. Kuhu pöörduda et abi saad?. Kardan, ...

Kristel Ehala-Aleksejev

Vastas dr Kristel Ehala-Aleksejev

Tere.
Hetkel oskan soovitada vaid Tallinna Mustamäe Lastehaiglat, kus on spetsiaalne ülekaaluliste lastega tegelev meeskond dr. Ü.Einbergi juhtimisel.
Heade soovidega, dr.Ehala

Loe edasi

lapse kehakaal

Sooviksin teada, et kas minu laps on ülekaalus kui tal on pikkust 164 cm. ja kaal on 55 kg. Kas sellise pikkuse ja kaalu juures on laps ülekaaluline või on ta täiesti normaalkaalus.

Kristel Ehala-Aleksejev

Vastas dr Kristel Ehala-Aleksejev

Tere.
Oluline oleks siinkohal teada ka lapse vanust, sugu ning näha tema üldist kasvu-kaalu kõverat. Üldiselt võib aga öelda, et selline suhe peaks vastama normile.
Heade soovidega, dr.Ehala

Loe edasi


Vaata kõiki nõustamisi

Ei saanud vastust? Küsi arstilt: