röhitsused 20.06.07 / Toitumine ja ülekaalulisus

Külastaja küsib:

Kuidas saada lahti röhitsustest?Olen 50 aastane naine ja enne pole kunagi midagi niisugust olnud,kuskilt ei valuta aga suud kinni ei saa ainult löhitsen isegi öösel.Pöördusin apteegi poole sain sealt erinevaid närimistablette aga need ei aita.Arvatavasti tuleb see valest toitumisest,aga mida ma peaks siis sööma et probleemist vabaneda ?

Arst vastas:

Kristel Ehala-Aleksejev

dr Kristel Ehala-Aleksejev

Arst-toitumisterapeut

Tartu Ülikooli Kliinikum

Tere.
Alustage sellest, et püüate ise jälgida seda, peale milliste toitude söömist röhitised enam tekivad. Üheseid, kõigile toimivaid soovitusi pole, kuid võiksite siiski katsetada järgmisi asju.
Kui on võimalik, süüa korraga pigem vähem, aga see eest sagedamini (5-6 toidukorda päevas). Oluline on, et võtaksite söömiseks aega ja ei kiirustaks. Püüdke toit võimalikult peeneks närida. Eelistage kergelt töödeldud toiduaineid ning roogi, mis pole liialt teravad ega üle maitsestatud. Vältida tuleks ka kõiki gaasiga jooke. Soovi korral võime teie menüü koos üle vaadata, sest ainult kirja baasil on raske öelda, milliseid toiduaineid te vältima peaksite.
(Registreerumine vastuvõtule- tel:533 18 008, meil: toitumine@kliinikum.ee)
Heade soovidega, dr.Ehala

Kas see arutelu oli kasulik?

Nõuanded teemal: Toitumine ja ülekaalulisus

kõhugaasid ja röhitsemine

Mis aitab kõhugaasidele ja röhitsuste vastu? Mitte imikul vaid täiskasvanu. Kas on mingeid tablette mis korrastavad soolestiku tööd või toetavad heade bakterite olemasolu?

Kristel Ehala-Aleksejev

Vastas dr Kristel Ehala-Aleksejev

Tere.
Kõhugaasid ning röhitsused võivad teatud juhtudel olla hoiatavaks signaaliks mõne tõsisema haiguse olemasolule, kuid ei pruugi. Gaasivaevuste vastu võite proovida Espumisan tüüpi tablette, ...

Loe edasi


Vaata kõiki nõustamisi

Ei saanud vastust? Küsi arstilt: