maitsemeel on kadunud 05.06.07 / Toitumine ja ülekaalulisus

Külastaja küsib:

Tere, mul on tunne, nagu oleks maitsemeel osaliselt kadunud. Nt apelsinimahla, cocat, kisselli, tavalist vett juures, banaanilaaste, virsikuid, jäätist, jogurtit süües ei tunne ma praktiliselt selle maitset. Ainult on tunda kerget järelmaitset. Arvan, et see on sellest, et ma varem puhastasin hambaharja keelepuhastajaga hoolikalt keelt ja nüüd on mingid meeled kahjustada saanud.
Kas te oskate mind aidata tagasi saada mu maitsemeeled?

Arst vastas:

Kristel Ehala-Aleksejev

dr Kristel Ehala-Aleksejev

Arst-toitumisterapeut

Tartu Ülikooli Kliinikum

Tere.
Maitsemmelt mõjutavad mitmed tegurid nagu näiteks suitsetamine, alkoholitarbimine, teravamaitseliste toitudega liialdamin, jm. Peale selle erineb maitsemeel ka indiviiditi nagu lõhnatundlikkuski. Maitsetundlikkust võivad aga mõjutada ka mõned läbipõetud haigused. Seda, et teie keel puhastamise käigus niivõrd viga oleks saanud, et see toitude maitset hakkaks mõjutama, ei tahaks hästi uskuda. Kui te oma probleemile lahendust aga ei leia ja see jääb teid segama, tasub pöörduda konsultatsioonile.
Heade soovidega, dr.Ehala

Kas see arutelu oli kasulik?

Nõuanded teemal: Toitumine ja ülekaalulisus

Maitsemeel kadunud

Tere .
Mul kadus maitsemeel.
Kusagil 3 päeva pärast haiguse algust, tugevat nohu, tugevat palavikku jm . ja lõhna ma ka ei tunne.
Oskate soovitada midagi?

Kristel Ehala-Aleksejev

Vastas dr Kristel Ehala-Aleksejev

Tere.
Küsimus on sattunud ilmselt valele adressaadile, aga soovitan teil pöörduda oma perearsti vastuvõtule või vähemalt pidada temaga nõu. Tegu on ilmselt viirsinfektsiooniga, kuid võimalik siiski, ...

Loe edasi


Vaata kõiki nõustamisi

Ei saanud vastust? Küsi arstilt: