Pahad gaasid 12.04.07 / Toitumine ja ülekaalulisus

Külastaja küsib:

Hea doktor,
Neli aastat tagasi lõigati mul ära sapipõis. Peale lõikust kohendasin oma toidulauda ja erilisi vaevusi peale lõikust ei olnud.
Umbes poolteist aastat on mul peale söömist gaasid. Käisin eelmisel suvel murega perearsti juures, ta ütles, et sööksin toiduaineid, mis ei tekita gaase.

Aga tänaseks tekitavad vist küll kõik asjad gaase. Olen ammu loobunud gaseeritud jookidest, õuntest, pirnidest, saiatoodetest, kapsast, kartulist, mahladest jne.
Tegelikult ei tule mul hetkel meelde ühtegi toiduainet, mis mul kindlalt gaase ei teeks. Apteegis müüdavad ravimid ei too erilist leevendust, kõige paremal juhul võtavad ära terava valu.

Proovin süüa hästi väikeste portsjonite kaupa ja palju liikuda. Siiski ei ole see alati võimalik ja ma olen lihtsalt nii väsinud õhupallina elamisest :(.

Kas ja kuidas saab sellisest probleemist vabaneda?

26 aastane naine

Arst vastas:

Kristel Ehala-Aleksejev

dr Kristel Ehala-Aleksejev

Arst-toitumisterapeut

Tartu Ülikooli Kliinikum

Tere.
Kirja teel on siin raske nõu anda. Tulge vastuvõtule (registreerumine - tel: 533 18 008, meil: toitumine@kliinikum ee).
Heade soovidega,
dr.Ehala

Kas see arutelu oli kasulik?

Nõuanded teemal: Toitumine ja ülekaalulisus

Gaasid ja riisitumm

Tahtsin teada, et kui lapsel on gaasid, kas siis tohib teha riisitummi? Mõned soovitavad.(keedan riisi ja siis annan seda vedelikku?)

Kristel Ehala-Aleksejev

Vastas dr Kristel Ehala-Aleksejev

Tere.
Saan aru, et teie imik on üheksa päeva vana, mistõttu riisitummi küll ei soovitaks. Kui imetate last, siis vaadake üle pigem enda toitumine. Teinekord mõjuvad väga erinevad asjad. Alates tomatitest, ...

Loe edasi


Vaata kõiki nõustamisi

Ei saanud vastust? Küsi arstilt: