Arvuti- kas vajalik kaitseprillid? 16.01.07 / Silmahaigused

Külastaja küsib:

Olen töötanud üle 6 kuu pidevalt arvutitega. Nüüd on hakanud esinema silmade kipitust. Kas tuleks pöörduda silmaarsti kontrolli?

Arst vastas:

dr Tiia Jugaste

Oftalmoloog

Silmakeskus Laservisioon

Pideva arvitutöö korral silmade säästmiseks on vajalik teha puhkepause - iga 20 min. tagant 20 sek.vaadata kaugusesse, pilgutada korralikult, et ei tekiks kuiva silma sündroomi.Soovitav kasutada kunstpisaraid, mida saab apteegist. Kui sellest pole abi, tuleb prillivajadus kindlaks teha.

Kas see arutelu oli kasulik?

Nõuanded teemal: Silmahaigused

Glaukoomi laserravi

Tere

Käisin 2 päeva tagasi glaukoomi laserravil, silm pole enam punane ega valuta , kas on vajalik võtta haigusleht ja kui pikaks ajaks ??
Enne laserravi oli nägemine selgem ja parem ...

Vastas dr Tiia Jugaste

Glaukoomi puhul tehakse mitmesugust laserravi, enamasti nägemine ei halvene, aga võimalik on rõhu tõus ja ka põletikuline reaktsioon, mis võib nägemist halvendada.
Soovitan pöörduda laserravi teostanud ...

Loe edasi

Miinusklaasidega prillid+arvuti

Tere, mind huvitab kas miinusklaasidega prillidega võib arvuti taga istuda? Miinust on mul -1 vasakul silmal ja -0,75 paremal. Paljud töökaaslased istuvadki "miinus" prillidega arvuti taga.

Vastas dr Tiina Pakosta

Tere,

Loomulikult võib miinusprillidega arvutiga töötada.

Parimate soovidega

Tiina Pakosta

Loe edasi

kaasasündinud glaukoom

Mu lapsel on ühes silmas kaasasündinud glaukoom. Kas silmarõhku võib tõsta ka liigne lugemine, arvuti taga töötamine või normaalne füüsiline koormus?

Vastas dr Leo Schotter

Nägemise ja füüsiline koormus silmarõhku oluliselt ei mõjuta.

Loe edasi

Lühinägelikkus

Tere, kuna ma olen olnud väga palju arvuti taga ja vahel isegi kuni 6h järjest, silmi puhkamata, määrati mulle prillid, -0,75.
Arst kes prillid määras, ütles, et ega se kandmine eriti nägemist ei ...

Vastas dr Leo Schotter

Lühinägevus selles vanuses tekib silma ülemäärasest kasvamisest ja põhjus peitub pea alati pärilikuses, mitte arvuti kasutamises. Kord tekkinud lühinägevus reeglina iseenesest ei kao ja prillide kandmine, ...

Loe edasi

Lühinägelikkus

Tere, sel aastal tekkisid mul probleemid, et ei näinud koolis enam tahvlile kirjutatud asju hästi ja kodus telekat pidin kah järjest lähemalt vaatama.Varem oli mul hea nägemine aga nüüd ma enam ei näe ...

Vastas dr Leo Schotter

1. Arvuti taga võib istuda ka 10 tundi, kuid vajalik on iga 0,5 tunni tagant teha 3 min vahet.
2. Lühinägevus ei taastu iseenesest kunagi.
3. Ilmselt on aeg hakata prilli peale mõtlema, - ja ...

Loe edasi

arvuti ja silmad

Tere.
Kas silmade ülekoormusest võib tekkida peapööritus ja valu kulas?
Töötan iga päev 8 tundi arvutiga ja armastan ka televiisorit vaadata. Mõne aasta eest, kui iga 2-3 kuu tagant oli mul ...

Vastas dr Leo Schotter

Küllap tuleb ikka need prillid hankida koormuse vähendamiseks arvutiga tööl. Kuklavalu on vast ikka sundasendist arvuti taga.

Loe edasi

silmahaiguste ravi

Kaua tuleks olla päevas arvuti taga? Mis silmahaigused tekivad arvuti kasutamisest? Kas see/need on väga tõsised, ja kas on võimalik ravida?

Vastas dr Leo Schotter

Arvuti tekitab silma väsimust nagu igasugune pingeline töö silmadega. Arvutitöö kaheksa tundi päevas nõuab igatunniseid lühemaid pause. Kestev arvutitöö sageli tingib kuiva silma sündroomi teket. Arvuti ...

Loe edasi


Vaata kõiki nõustamisi