diabeet ja silmanägemine... 04.11.06 / Silmahaigused

Külastaja küsib:

Tere!
Minu abikaasal on esimese tüübi diabeet. Järsult on hakanud tema nägemine halvenema. Vasakus silmapõhjas leiti verevalum, mida on laseriga ravitud, kuid see on teinud nägemise halvemaks, kui enne. Kas nägemise halvenemist on võimalik peatada? Või on nägemise kaotamine selle haiguse puhul paratamatu?

Arst vastas:

dr Tiia Jugaste

Oftalmoloog

Silmakeskus Laservisioon

Muutused silmapõhjades on suhkruhaiguse üheks ja tõsiseks tüsistuseks. Need, nagu muudki komplikatsioonid, on enamasti seotud haiguse üldise kulu ja ka kestusega. Silmapõhja muutuste ja seeläbi nägemise halvenemise takistamiseks ongi peamiseks ravimeetodiks laserravi. Vaid teatud näidustustel ja kaugelearenenud tüsistuste korral tuleb kõne alla kirurgiline sekkumine.
Ennustada, kas, mil määral ja kui kiiresti nägemise kaotus tekib, on võimatu. Kindel on aga, et regulaarne kontroll ning adekvaatne laserravi aitavad ära hoida ja edasi lükata pöördumatute kahjustuste teket. Ning muidugi - hoida põhihaigus võimalikult heas kompensatsioonis.

Lugupidamisega,
dr.Jugaste

Kas see arutelu oli kasulik?

Nõuanded teemal: Silmahaigused

Pearinglus seoses nägemise halvenemisega

Tere!
Viimasel ajal olen seoses tööga palju arvutis ja tunnen,et silmanägemine pole enam see mis enne.Samuti on tekkinud imelikud pearinglused ja pinged peas.Kas see võib seotud olla silmadega ja ...

Vastas dr Tiina Pakosta

Tere,

Teie kaebused võivad olla tingitud nägemise halvenemisest. Soovitaksin Teil pöörduda silmaarsti vastuvõtule silmade ja nägemise kontrolliks.

Parimate soovidega

Loe edasi

simanägenemise halvenemine

tere
mul hakkas paar aastat tagasi silmanägemine halvenema, see oli siis kui ma kooli vahetasin. ma tahaks teada et mis selle võiks põhjustada, sest enne kooli vahetamist oli mu silmadega kõik korras

Vastas dr Tiia Jugaste

See on juhuslik kokkusattumus.Ma ei näe mingit põhjust seostada silmanägemise halvenemist kooli vahetusega. Nägemine oleks muutunud ka vanas koolis olles.

Loe edasi

laserravi

tere!

minu silmanägemine on tegelikult suhteliselt hea, parem -1,75 ja vasak -0,75, tahaks teada kas on võimalik teha laserkorrigeerimist, kas on üldse mõtet, kuidas see toimub ja kui palju ...

Vastas dr Tiia Jugaste

Laseroperatsioon on ilmselt võimalik, aga see selgub täpsemalt uuringute käigus.3 päeva enne uuringuid ei tohi läätsi kanda. On erinevad opi meetodid ja erinevad hinnad.Täpsem info www.laservisioon.ee

Loe edasi

silmaoperatsioon

ma olen 19aastane ja mul on silmanägemine -3,75, millist silmaoperatsiooni oleks mul mõttekas teha, et saada normaalnägijaks?

Ette tänades!
Kädy

Vastas dr Leo Schotter

Sellist lühinägevust on võimalik korrigeerida nii RK (3000 kr silm) kui ka LASIK meetodil (10000 kr silm). Vt www.silmaarst.ee

Loe edasi

nägemine

TERE.MINU 5 AASTASEL TÜTREL ON SILMANÄGEMINE UMBES -0,6 JA ARST MÄÄRAS TALLE PRILLID +0,75.KAS MA SAAN ASJAST VALESTI ARU ,ET KUI LAPS KAUGELE VÄGA HÄSTI EI NÄE ,KAS SIIS TALLE PEAB TÕESTI MÄÄRAMA PRILLID ...

Vastas dr Leo Schotter

Prillid tulevad ikka selle järgi, mis silmal viga, tema on kaugnägelik kes ei näe hästi ka kaugele.

Loe edasi

silmalaseroperatsioon

Kui vanalt saab teha laseropi? Kui suured on ebaõnnestumise riskid?Kas harjutustega saaks silmi parandada,et silmanägemine paremaks läheks?

Ettetänades:13a.tüdruk

Vastas dr Leo Schotter

Harjutustega ei ole võimalik lühinägevust muuta. Lühinägevuse kirurgiline korrektsioon võimalik alates 18-ndast eluaastast.

Loe edasi

lühinägevus

Millest tekib lühinägevus või sellel ei olegi mingit konkreetset põhjust?
Kui minu vanematel on silmanägemine täiesti korras aga mina ise olen lühinägelik? Kas see võib olla päritud selles mõttes ...

Vastas dr Leo Schotter

Lühinägevus, nagu ka kaugnägevus, astigmatism ja palju muid haigusi, on geneetiliselt määratud. Seejuures ei pea avalduma igas põlves. Tädil miinusprillid - seal on see kurja juur.

Loe edasi

Läätsed

Tere!....mul on väga meeldiv kuulda,et leidub selliseid arste kes saavad inimeste küsimustele ja muredele abi leida,edu teile!!!
Olen 15.a. neiu ning silmanägemine on -2 ja-2,25,ning tahaksin endale ...

Vastas dr Leo Schotter

Läätsed kandmine on ohutu, kui jälgitakse kõiki ettekirjutusi. Läätsi pole mõistlik üle 8 tunni päevas tarvitada.

Loe edasi

silmad

Tere! Käisin täna silmaarsti juures, kuna silmad on tihti õhtuks väga väsin ja valutavad. Ja silmanägemine pole ammu juba eriti hea olnud. Saingi prillid. Parem silm on -1,25 ja vasak -1,0. Kas mul võivad ...

Vastas dr Leo Schotter

Lühinägevus on silma ehituslik nägemishäire, mis iseenesest ei kao kunagi. Prillide alternatiiviks on kontaktläätsed ja nägemist taastavad lõikused.

Loe edasi

kehv silmanägemine

Tere!
Olen 30 aastane naisterahvas. Mulle kirjutati prillid üks silm -2,0 ja teine -2,5. Kas sellise kangusega prille on soovitav kanda kogu aeg, või ainult vajadusel

Ettetänades

Vastas dr Leo Schotter

Sellise nägemisega ilma prillita vist eriti ei näe küll midagi. Koduses tingimuses ja väiksemates ruumides saab muidugi ka ilma hakkama. Prilli kandmine või mittekandmine iseenesest nägemist ei paranda ...

Loe edasi


Vaata kõiki nõustamisi

Küsi foorumist

Küsi