glaukoom 13.10.06 / Silmahaigused

Külastaja küsib:

Tere,mul on parema silma glaukoom ,silma vereröhk on 17-25 ,tahaksin teada just teie arvamust selle haiguse kohta mis ta endast kujutab ,kas selline röhk silmas on liiga körge ,ja millist röhku peetakse üldse normaalseks ja kas töesti tuleb siis üks kord see päev ,kus olen pime,ettetänades Annette Türilt

Arst vastas:

dr Tiina Pakosta

Oftalmoloog

Silmakeskus Laservisioon

Tere Anette,

Teie silmarõhk 17 on täesti normaalne. Silmarõhu ülemine piir Goldmani tonomeetriga mõõdetuna on kuni 21mmHg. Rõhu väärtus 25 on aga pisut kõrge.
Selleks, et silmarõhku normi tasemal hoida peaksite te pidevalt silmarõhku alandavaid tilku kasutama ja regulaarselt silmaarsti külastama. juhul kui silmarõhk tilkadega ei normaliseeru, tuleks appi võta teised ravimeetodid (näiteks laserravi).

Parimate soovidega

Tiina Pakosta
Silmaarst

Kas see arutelu oli kasulik?

Nõuanded teemal: Silmahaigused

Silmarõhk

Tere!
olen 25 aastane naine ja mul on selline probleem - nimelt käisin hiljuti silmaarsti juures ja ta ütles, et minu silmarõhk on 29 ja 31! Olen lugenud, et normaalne rõhk jääb alla 21. Silmanägemine ...

Vastas dr Tiina Pakosta

Tere,

Juhul kui lähete veebruaris arsti juurde, siis midagi vahepeal te tegema ei pea.
Täpsema dignostika käigus selgub, kas teil on vaja silmatilku tarvitama hakata või ei.

Loe edasi

peripapillaarne turse

Käisin alles silmaarstil .Tuli välja,et olen lühinägelik ja uuriti silmapõhja.Soovitati minna nina ja silmaaluseid uurima.Nüüd lehelt lugesin,et otsus: peripapillaarne turse.Mida see tähendab?Netist uurisin,et ...

Vastas dr Tiia Jugaste

Peripapillarne turse ei ole mingil juhul glaukoom ! See tähendab, et silmapõhjas nägemisnärvi ümber on silmapõhja kudede turse,mis võib olla tingitud närvipõletikust, aga siis on nägemine langenud. Sageli ...

Loe edasi

glaukoom

Mul on paremas silmas glaukoom, kasutan silmarõhku alandavat tilku 2x päevas. Olen kuulnud, et glaukoomiga ei tohi võtta saunas leili, kas on see õige ?

Vastas dr Tiina Pakosta

Saun ja leil ei ole keelatud. On tehtud kindlaks , et saunas silma siserõhk hoopis langeb nii tervetel kui ka glaukoomihaigetel..Saunaskäimist glaukoomiravina siiski soovitada ei saa, sest suured ...

Loe edasi

glaukoom

KUi mul on kõrge silmasisene rõhk ja glaukoomi oht kas siis võib lennukiga pikka maad lenneta ja kas soovitate mingit dieeti( internetis viidati piima-ja köögivilja dieedile). Ette tänades-53,aastane naisterahvas ...

Vastas dr Tiia Jugaste

Lendamine ei kahjusta kuidagi glaukoomiga silmi, sest lennukikabiinis on selline rõhk, millega meie organism harjunud on. Eriline dieet ei ole vajalik.Kui Teile on välja kirjutatud silmatilgad silmarõhu ...

Loe edasi

glaukoom

Kui silmarõhk on kõrge ja ravimid ei aita , kas siis laseriga on võimalik teha?
Peale selle on veel hallkae, kas see laserit ei sega? Kas silmarõhk 26 on liiga palju?

Vastas dr Tiia Jugaste

Tere,

Laserraviga on võimalik teatud juhtudel silmarõhku alandada. Silmarõhk 26 on palju. Hallkae ei sega laseri tegemist.

Parimate soovidega

Tiina Pakosta
Silmaarst

Loe edasi

kaasasündinud glaukoom

Mu lapsel on ühes silmas kaasasündinud glaukoom. Kas silmarõhku võib tõsta ka liigne lugemine, arvuti taga töötamine või normaalne füüsiline koormus?

Vastas dr Leo Schotter

Nägemise ja füüsiline koormus silmarõhku oluliselt ei mõjuta.

Loe edasi

Imelikud värvid

Tere. Kas kui ma näen näiteks tänavavalgustuse ümber vikerkaarevärve, kas see on kindel viide glaukoomile või võib see ka midagi muud tähendada. Ise olen 16 aastane ning suht mures.
Aitäh

Vastas dr Leo Schotter

Glaukoom on reeglina vanema ea haigus. Vikerkaarerõngad e valguse haju võib olla ka tingitud muudest probleemidest, ka lühinägevusest ja astigmatismist e prillivajadusest. Aga ka sarvkesta või silmaläätse ...

Loe edasi

glaukoom

Tere! Põlveliigese operatsiooni (tehti seljatuimestusega)järgselt tekkis tugev
peavalu ja silmanägemine hägusus, nädala pärast toimetati patsient ortopeediast
silmaarstile, kus selgus suurt ...

Vastas dr Leo Schotter

Glaukoomi puhul pole kaotatud nägemise taastamine võimalik, kuna kõrgenenud silmarõhk on kahjustanud närvi. Glaukoom on kroonilise pikaldase kuluga haigus, mis kindlasti oli olemas ka enne põlveoperatsiooni, ...

Loe edasi

KAE

Tere!

Minu onul diagnoositi vasaku silma pimedus ja roheline kae ja paremal silmal hall kae.Opereeritakse halli kaed.Mis saab edasi rohelisest kaest?Ma pole varem kuulnudki rohelisest kaest.Kas ...

Vastas dr Leo Schotter

Silmahaigust glaukoom kutsutakse eesti keeles roheliseks kaeks. Glaukoomi korral kõrgenenud silmarõhk kahjustab aegapidi nägemisnärvi ja see kahjustus pole taastatav. Glaukoom on kahe silma haigus, mis ...

Loe edasi

sarvkesta sissekasvanud veresooned

Kannan läätsi 15.aastat ja hapnikupuuduse tulemusena on veresooned sarvkesta lubatust rohkem sisse kasvanud.Kas sel juhul saab veel laseroperatsiooniga lühinägevust parandada?(-13) Lisaks diagnoositi 8.a.tagasi ...

Vastas dr Leo Schotter

Kui loobuda mõneks ajaks läätsede kandmisest, siis veresoonte sissekasv sarvkesta väheneb ja võib-olla on võimalik laseroperatsioon. Ka glaukoom on suhteline vastunäidustus, igal konkreetsel juhul siiski ...

Loe edasi


Vaata kõiki nõustamisi

Küsi foorumist

Küsi