toksoplasmoos 11.09.06 / Silmahaigused

Külastaja küsib:

Tervist,
2005.a. veebruaris haigestus mul parem silm.Põletik oli nii silmapõhjas kui ka kuskil vikerkestas. Analüüside tulemusel selgus ,et tegemist ei ole tavalise silmapõletikuga vaid toksoplasmoosiga. terve aasta sain silmasüste, antibiootikume, hormoontablette jne. Kuid ravi käigus kadus paremast silmast nägemine.Tänaseks olen harjunud elama ühe silmaga kuid ometi on tunne, et midagi on veel võimalik selle haige silmaga teha. aeg-ajalt torgiks keegi nagu nõelaga silmamuna. Päris ilma maxidex silmatilkadeta ka läbi ei saa.Mis Teie arvate?
Ette tänades Piret

Arst vastas:

dr Tiia Jugaste

Oftalmoloog

Silmakeskus Laservisioon

Toksoplasmoos on tõsine põletik.Ei tahaks uskuda, et nägemine täiesti kadus, aga nägemisteravuse halvenemise põhjuseks on ilmselt põletikukolle silma keskosas kollatähnis, mis on kõige tähtsam ja tundlikum silma osa.
Täpsemate nõuannete andmiseks peaksin silma nägema.Kui silmas ei ole valgustunnetki, ei oska Teile midagi soovitada.Kui siiski udune varjude nägemine on olemas, on ehk võimalik midagi teha.Eesti parimad spetsialistid , kes Teile nõu oskaksid anda, on Dr.Parik Tartus ja Dr.Gersman Tallinnas.
Torkimistunde leevendamiseks sobib Oftagel - tilk, mida saab ilma retseptita

Kas see arutelu oli kasulik?

Nõuanded teemal: Silmahaigused

Progresseeruv miinus või mitte

Lp. Leo Schotter

Olen 22 aastane, mistõttu praegune silmamiinus - mõlemad üle miinus 8 - halveneda enam ei tohiks. Nagu olen aru saanud ei sobi minu miinuse täielikuks korrigeerimiseks ükski ...

Vastas dr Leo Schotter

Kui vanaemal on kae, siis kae on operatsiooniga kergesti eemaldatav, olenevmata kae intensiivsusest. Praegusel ajal ei pea ootame kae "küpsemist".
Vt www.silmakeskus.ee
Toksoplasmoos ei ole ...

Loe edasi


Vaata kõiki nõustamisi

Küsi foorumist

Küsi