valusähvatused silmas 03.02.05 / Silmahaigused

Külastaja küsib:

Tere!

Olen 37 aastane ja prille kandnud juba 22 aastat. Aasta tagasi sain kangemad prillid: parem -4,25 ja vasak -3,75 ( enne seda oli püsinud ~ 10 aastat -3,75 ja -3,25 ). Vanemaid prille kasutangi nüüd arvuti tarbeks ja ka lugemiseks. Töötan väga palju arvutiga ja viimased 2 kuud on päevad arvutiga olnud kohati 16 tunnised. Olen püüdnud küll vahesid pidada ja akna all kaugusesse vaadata. Kui on väga kiire, on juhtunud, et olen unustanud tänavaprillid nõrgemate prillide vastu vahetada. Viimastel päevadel vaevavad mind sellised ootamatud valuhood paremas silmas, mis mind ehmatavad ja tõsiselt häirivad, samas tean, et töökoormus ei vähene niipea ja silmad ei saa seetõttu piisavalt puhata. Vasakuga on kõik korras. Kas see võib olla silma üleväsimusest ja pingest? Ka varem on olnud selliseid pingelisi perioode ja aeg-ajalt on silmad kipitanud ja sügelenud, kuid valuhoogusid ei ole kunagi olnud. Kas tänavaprillide kasutamine arvuti taga koormab täiendavalt silma ja millist mõju see avaldab? Kas on võimalik mingite rohtude abil silma aidata?
Silamarsti juures käisin 2002 aastal Tartus ja peale seda vaid optikaäris nägemist kontrollimas. Kas peaksin minema uuesti silmaarstile ja laskma üle vaadata silmapõhjad jms.?
Tänades Mari

Arst vastas:

dr Leo Schotter

Eks need vaevused ole tingitud ikka ülepingest. Silmaarsti külastades peaks prillimajanduse üle vaatama ja silmarõhku kontrollima. Arvutiga töötades on üldiselt kasulik kasutada vähe nõrgemaid prillle, siis on koormus väiksem.

Kas see arutelu oli kasulik?

Nõuanded teemal: Silmahaigused

Kus?

Palun vastage kas Tallinnas või Tartus Saab teha operatsion "ilma prilli" tasuta?

Vastas dr Tiia Jugaste


Ilmselt peate silmas laseroperatsioone - neid ei tehta Eestis tasuta.

Loe edasi

lõhkenud veresoon silmas???

Tere!
oleks selline küsimus, et mul lõhkes
paar päeva tagasi silmas veresoon nüüd
on silmas suur punane täpp, kiiresti see kaob,
millest võib tekkida???
Ettetänades: neiu ...

Vastas dr Leo Schotter

Silma välise veresoone lõhkemine on iseenesest nägemisele süütu. Verevalum olenevalt suurusest sulab ära nii 2-3 nädalaga. Põhjused jäävad sageli ebaselgeks, sagedamini on neid kõrge veresõhu korral, aga ...

Loe edasi

Imelik tunne silmas

pidevalt on tunne nagu oleks midagi silmas, tegelikult ei tohiks olla. mida see tähendada võiks?
muidu on prillid (silindrilised klaasid, kerge +) ka kui see inf oluline on.

Vastas dr Leo Schotter

Kui on silmas prügi tunne, siis on võimalused - ongi prügi, või on tegemist laugude limaskesta põletikuga, on silma limaskesta tsüst või muu ebatasasust tekitav moodustis, või ka kuiva silma sündroom. ...

Loe edasi


Vaata kõiki nõustamisi