Varjud 17.07.03 / Silmahaigused

Külastaja küsib:

Tervist. Olen 19.a. Minul on viimase aasta-paari jooksul ilmnenud nägemisega selline probleem, et igasugu rantidele-äärtele-tekstidele tekivad vertikaalsuunalised varjud. Lugemist ja üleüldist pilti häirib see tunduvalt. Samuti väsitab see silmi. Nägemisteravusel pole aga häda midagi. Kusjuures, kui silmi kissitada, liiguvad varjud väiksemaks.

Kas on tegemist mingi irregulaarse astigmatismi tüübiga, kui ei, siis millega? Kas ka mingisugust ravilootust on? Olen juba palju aastaid CRT-monitori taga töötanud, on ka see mõjutanud? Muid probleeme silmadega ei ole olnud.

Ette tänades,
Indrek.

Arst vastas:

dr Leo Schotter

Kirjelduse järgi on tekkinud regulaarne astigmatism, mis venitab kujutist kindlas suunas, ja võiks arvata, et tegu on + astigmatismiga. Miks see tekkis?
Kas ülekoormuse tõttu mõned fokusseeria lihase kiud on krambis, või hakkas silmalääts hägustuma. Vastuse saab silmaarsti vastuvõtul.

Kas see arutelu oli kasulik?

Nõuanded teemal: Silmahaigused

ujuvad tykid

tervist! Kui silmas ujuvad tykid aga langevaid täppe"tuhasadu"ei ole ja nägemisraadius on ok,mida see tähendab?kas see on silmapöhja kahjustus vöi vörkkesta kahjustus.Kui nägemist takistaksid mustad ...

Vastas dr Tiia Jugaste

Ujuvad hägusused on klaaskeha koostisse kuuluvad kollageenkiud ja rakud, mida lühinägelikel esineb sagedasti.See ei ole ei silmapõhja ega võrkkesta kahjustus. varjud ja mustad täpid võivad esineda võrkkesta ...

Loe edasi


Vaata kõiki nõustamisi