kukekannus 13.10.04 / Reumatoloogia

Külastaja küsib:

Kuidas vältida kukekannuse teket? Kuna paremas jalas on ta juba olemas ja ravitakse süstiga, siis juba on hirm vasema jalaga.Tunnen juba ka vasaku jala kontsas vahetevahel valu . Mida saaks ma nüüd teise kontsa heaks ette ära teha, et mitte jälle seda valu kannatada?

Arst vastas:

dr Kati Otsa

Reumatoloog

Erakliinik Reumed, Tallinna Keskhaigla reumatoloogia osakond

Tere!
Oluline on kanda mitte üle koormata. Kukekannus hakkab tekkima tavaliselt ikka peale mingit suuremat/harjumatut koormust kannale.
Vahel on ka põhjuseks mingi muu põletik organismis. Olge kindel, et teil ei ole suguteedes kas Chlamydiat, Mycoplasmat, Ureaplasmat vm. Soovitav anda korralikud analüüsid haigustekitaja leidmiseks (PCR - meetodil!) Kui olete naine, siis saate seda teha günekoloogi juures, kui mees, siis androloogi juures. Lisaks peaks üle kontrollima hambad ja olema veendunud, et ei oleks kroonilist kurgumandlite põletikku.

Kas see arutelu oli kasulik?

Nõuanded teemal: Reumatoloogia

kukekannus

Tere!
Olen 33 aastane naisterahvas. Kevadel trennis tundsin valu paremas kannas. Kuna valu andis tunda hüpates, siis erilist tähelepanu sellele ei pööranud. Sügisest läks valu päris hulluks. Pöördusin ...

Vastas dr Kati Otsa

Tere!
Selline probleem ei pea just psoriaasiga seotud olema. Võib tekkida täiesti iseseisvalt peale füüsilist koormust/traumatisatsiooni ja kesta pikka aega. Samas on ta muidugi psoriaasi puhul ka ...

Loe edasi


Vaata kõiki nõustamisi