valu liigestes 13.11.03 / Reumatoloogia

Külastaja küsib:

Mõni kuu on olnud puusaliigestes valu. Vahel ühes - vahel teises - vahel mõlemas. Valu on õrn ja tuim (pigem "annab tunda") ning ei ole täheldanud, et tekiks peale koormust. Liigsete "kangust" ka ei märka. On olnud ka hooti nö närvivalu tunnet, mis pole üle poole päeva kestnud.
Töö on istuv ja kindlat sporti ei tee. Et rohkem liigutada on vaja, see on kindel, aga kuidas valust lahtu saada või mis valu põhjustab?
Naine 30

Arst vastas:

dr Kati Otsa

Reumatoloog

Erakliinik Reumed, Tallinna Keskhaigla reumatoloogia osakond

Tere!
Tundub ikka algava artroosi moodi. Hakake käima ujumas, võtke glükoosamiini preparaate, tehke kuur näit. Ibuprofeniga ja kui valu ei möödu paari kuuga, siis tuleb teha Rö-pilt ( puusad + alaselg) ja muud reumaspetsiifilised uuringud.

Kas see arutelu oli kasulik?

Nõuanded teemal: Reumatoloogia

Valu liigestes või lihastes

Tere!
Olen 31-aastane mees. Mul on seisev töö,siseruumides ja vähe liikumist. Järsku paari nädala eest hakkasid kannad ja sääred valutama. Nüüdseks on valu ka kätes ja kergelt seljas. Jalad kisuvad ...

Vastas dr Kati Otsa

Tere!
Pöörduge kohe reumatoloogi poole!

Loe edasi

Valud

Tere. Võibolla on küsimus liiga üldine, kuid ometi... ehkki väljas on kuum suvi, siis mina töötan maakivist seinte ja kivipõrandaga hoones pikad päevad laua taga. Tööle asumisest alates on mul igapäevaseks ...

Vastas dr Kati Otsa

Tere!
Ma soovitan pöörduda reumatoloogi poole ja selgeks teha, mis liigeseid vaevab....Seejärel saab alles soovitusi anda.

Loe edasi

Reumaatiline sidekoe põletik


N 28 a.

Seoses sellega, et järgin ravi (Plaqueniel ja Medrol), käin regulaarselt arsti juures kontrollil omades selle kõige juures kord halvemat ja kord paremat enesetunnet on analüüside ...

Vastas dr Kati Otsa

Tere!
Reumaatilised haigused kulgevad kõik oma rütmiga. Näiteks reumatoidartriit on halvem ( liigeste valu ja kangus) alati hommikupoole ööd. Haigus sõltub ka hormonaalsest tasemest ( naistel enne ...

Loe edasi

kael, sõrmed, selgroog ragisevad

Tere!

Mul on juba aastaid sõrmed, kael ja isegi selgroog raksunud, kui venitada. kael teeb eriti kõva raginat. millest see tuleb ja kas oleks põhjust muret tunda millegi pärast?

Vastas dr Kati Otsa

Tere!
Ragin liigestes ( kui sellele ei kaasne suur valu, liigese kuumus, funktsiooni häire) ei ole haiguslik ja muretsema ei pea.

Loe edasi

radikuliit

kas on võimalik et mul on kaela radikuliit kui kaelast ajab pea valutama ja pead keerata on valus ning sellega kaasneb halb enesetunne?

Vastas dr Kati Otsa

Tere,

jah, võimalik et tegemist on kaela radikuliidiga. Soovitav teha Rö-pildid lülisamba kaelaosast ja pöörduda neuroloogi poole.

Samas sarnast sümptomatoloogiat võivad anda ka ...

Loe edasi


Vaata kõiki nõustamisi