viagra toime 17.10.06 / Ravimid

Külastaja küsib:

Tere!
Säärane küsimus, et on laineid on löönud viagra, tegemist on vist psühhotroopse ainega, aga täpsemalt kui pika, lühikese ajavahemiku jooksul see mõjub ja kui efektiivne on selle toime? Kas on tegemist ohutu süütu ravimiga või on sel ka mingeid kõrvalmõjusid?
Kas oskate soovitada midagi looduslikke preparaate, mis on sarnase seksuaalsust ergutava toimega?

Arst vastas:

Kalle Kurvits

dr Kalle Kurvits

Proviisor

Tartu Uus Apteek

Tere,

Viagra ei ole ei psühhotroopne aine ega oma ka seksuaalsust ergutavat toimet.
Viagra toimeaine sildenafiil on suu kaudu sisse võetav ravim erektsioonihäirete raviks. Loomulikul viisil, s.t. koos seksuaalse stimulatsiooniga, taastab sildenafiil häirunud erektsioonivõime, suurendades vere juurdevoolu
sugutisse.
Lähemaks tutvumiseks:
http://legeartis.pegasus.ee/ravimid.php?op=vaata&id=1576

Looduslikke erguteid apteegist leiab mitmeid, näiteks Origamax (hetkel ei ole müügil kahjuks, aga võib olla sekspoodides ja isegi R-kioskis). Origamax on toidulisand, mille tähtsaim koostisosa on ravimtaim Butea Superba, mida leidub ainult Põhja-Tais. Butea Superba juurt ja vart on kaua kasutatud füüsilise jõu ja hea enesetunde andmiseks juba ammustest aegadest. Kolmesajaaastane rahvatraditsioon peab Butea Superba taime tähtsaks mehe seksuaalkire ergutajaks. info www.origamax.ee

Hästivarustatud apteekides on müügil Johimbin forte. Teatud Aafrika puu koorest saadav johimbiin on Aafrikas ja Lääne-Indias sajandeid kasutatud libiidot suurendava ja erektsiooni parandava armuravimina. See aine stimuleerib väidetavalt närvikeskusi selgroos, mis omakorda kontrollivad erektsiooni.

Kalle Kurvits

Kas see arutelu oli kasulik?

Ei saanud vastust? Küsi arstilt:

Nõuanded teemal: Ravimid

ravimi koostisest ja omadustest

Tere. Mul on selline küsimus. Minu kardioloog on mulle välja kirjutanud vererõhu raviks metoprolooli. apteegist anti Betaloc zok 25mg. Enne seda oli mul teine kardioloog, kes samuti aastast aastasse soovitas ...

Kalle Kurvits

Vastas dr Kalle Kurvits

Tere,

Betaloci zoc-i toimeaine metoproloolsuktsinaat vähendab stresshormoonide toimet südames, neerudes ja ajus asuvatele beeta-1-adrenoretseptoritele.
Betaloc ZOKi kasutatakse kõrgvererõhutõve ...

Loe edasi

Põletus

Tere, kas panthenol-ratiopharm sobib põletus haavade raviks

Kalle Kurvits

Vastas dr Kalle Kurvits

Tere

Panthenol-ratiopharm Wundbalsam’it kasutatakse kergete nahakahjustuste toetavaks raviks.

Põletushaavadele on apteegis mitmeid vahendeid:
Burnjel geel
Burnshield ...

Loe edasi

Epsom sool

Mis on Epsom sool ja kust saab seda osta

Kalle Kurvits

Vastas dr Kalle Kurvits

Tere

See on magneesiumsulfaat ehk mõrusool.
Varem on kasutatud lahtistina.
Mõrusool on apteeki vabalt tellitav. Hulgimüük väljastab kilostes pakendites.

Kalle Kurvits

Loe edasi

vererõhu ravimid

Kas tohib tarvitada ravimit Lacipil 4mg päevas.Üks õhtul teine hommikul.

Kalle Kurvits

Vastas dr Kalle Kurvits

Tere,

Retseptiravimi vajaduse ja annustamise üle otsustab arst.
Lacipili võetakse sisse 1 kord päevas. Ei soovita seda eirata.
Annuse soovitan üle vaadata kindlasti, see on tõesti ...

Loe edasi

ravimid ja raseduse planeerimine

tere,mehega planeerime last,aga ta võtab orfiril long 300.infolehes on kirjas,et raseduse ajal või planeerimisel ei tohi seda kasudada naisel,aga kui ravim võtab mees,kas see on kahjulik spermale ja kas ...

Kalle Kurvits

Vastas dr Kalle Kurvits

Tere

Orfirili infos on teadmata sagedusega kõrvaltoimena kirjas ebanormaalne spermatogenees (spermatosoidide vähenenud arv ja/või liikuvus).

Siit ei loe välja muud kui harvaesinevat ...

Loe edasi

kus saab osta?

kus saab osta DETRALEX Tallinnas vqi ida-virumaal,ei saa kuskil leida,aidake palun!

Kalle Kurvits

Vastas dr Kalle Kurvits

Tere

Detralex ei oma müügiluba Eestis, apteegid ei saa seda tellida.
Erandkorras võib teie raviarst teha taotluse ravimiametile, põhjendades ravimi vajadust teile. Sel juhul tuuakse ...

Loe edasi

Antidepressant

Tere,

Seoses muutustega elus kirjutas perearst mulle välja Sertraline. Apteeker andis mulle Asentra- kas neil on mingisugune vahe ? Ütles küll, et toimeainepõhine, aga ikkagi sooviks üle küsida ...

Kalle Kurvits

Vastas dr Kalle Kurvits

Tere

Sertraliin on toimeaine nimetus, seda sisaldavaid ravimeid on mitmelt eri tootjalt mitme eri nime all.
Originaalpreparaadi nimetus on Zoloft.
Apteeker pakkus teile kõige odavamat, ...

Loe edasi

koostoimed

mulle on määratud artriidiravimiks medrool, päevas 2 mg.samuti pean tarvitama hjertemagnüüli 75 mg.tahaksin küsida kas võib neid ravimeid üldse koos tarvitada.reumatoloog rääkis, et hjertemagnüüli asemel ...

Kalle Kurvits

Vastas dr Kalle Kurvits

Tere,

Hjertemagnyl on sptestiaalne atsetüülsalitsüülhappe vorm, mille tootmisel on püütud magu kahjustavat toimet vähendada ja mis on mõeldud pidevaks kasutamiseks. Hjertemagnyli kasutamist ...

Loe edasi

Kas neid kahte preparaati võib koos kasutada?

Tere

Selline küsimus, kas neid kahte preparaati võib samaaegselt kasutada?
Biosorin Kromi 2 + Cayanne ja Pregnacare conception

Kalle Kurvits

Vastas dr Kalle Kurvits

Tere

Selgituseks, kummagi toote puhul ei ole tegemist ravimite vaid toidulisanditega mida kasutate omal vabal tahtel ja vastutusel.
Otsesid vastuväiteid nende kooskasutusele ei näe.
Loe edasi

Pea uimasus ehk maailma ujumine.

Küsimus: kas unerohu tarbimine võib tekitada "purjus" olekut ehk "maailma ujumise" tunnet päeval liikudes? 0,5 tabletti õhtuti, kella 23.00 paiku? Magan ärkamata siis ca 7.00-ni.

Kalle Kurvits

Vastas dr Kalle Kurvits

Tere

Raske midagi arvata, te ei maini isegi unerohu nime.
Soovitan proovida massaazi, on isiklik kogemus sarnase asjaga.
Soovitan Arvo Vene, töötab Tartus; tel. 7404155, koduleht ...

Loe edasi


Vaata kõiki nõustamisi