Doxy-M-ratiopharm 10.11.06 / Ravimid

Külastaja küsib:

Tere!

Olen 25.a. naine. Arst määras ureaplasma parvum'i raviks Doxy-M-ratiopharm 100 (doxycyclinum) 20 tabletti. Võtma peab 2 tbl päevas ja nii 10 päeva järjest. Kas see kogus pole mitte liiga suur? Küsimus tekkis just sellest, et lugesin infolehte ja seal oli, et esimesel päeval 200 mg ja järgnevatel päevadel üks 100 mg tbl täiskasvanutele alla 70 kg.

Ette tänades
Küsija

Arst vastas:

Kalle Kurvits

dr Kalle Kurvits

Proviisor

Tartu Uus Apteek

Tere,

Mina siin vahel sõna ei võtaks.
Arst omab ravialase koolituse, tunneb teid, on teie haigust diagnoosinud ja kasutab ravi määramisel lisaks ravimi infole ka varasemaid kogemusi.
Infoleht on mõeldud patsiendile lugemiseks, seda tegitegi ja nüüd saate oma küsimusele adekvaatse vastuse ikka ravi määrabud arsti käest.
Siiski ütlen, et antibiootikumravi puhul üldiselt tuleb minna kindla peale ja ebapiisav doos on palju ohtlikum (raviefekti ei tule, küll aga suurendate ravimresistentsuse võimalusi) kui üledoseerimine.

Kalle Kurvits

Kas see arutelu oli kasulik?

Nõuanded teemal: Ravimid

Doxy-M-ratiopharm 100

Tere!Minu perearst kirjutas mulle antibiootikumi Doxy-M-ratiopharm100.Mure on selles,et ma toidan rinnaga ja seda ma ka arstile ütlesin ja tema ütles,et võib seda rohtu võtta ka rinnaga toitmise ajal,kuid ...

Kalle Kurvits

Vastas dr Kalle Kurvits

Tere,

Doxy-M ametlik ja kõige värskem (aprill 2004) kasutusjuhend
(http://www.sam.ee/PIL/Hum/PIL_11828.pdf)
ütleb nii:
...
Rasedus ja imetamine
Nii raseduse ajal ...

Loe edasi

antibiootikumid ja alkohol

Nimelt olen arsti ettekirjutusel võtnud 10 päeva 1 tablett 2 x päevas antibiootikumi nimega Doxy-M-ratiopharm 100. Kuna pakendis olevas infolehes ei ole kirjas sõnagi alkoholi kohta, siis tekkis küsimus, ...

Kalle Kurvits

Vastas dr Kalle Kurvits

Tere,

Teoretiseerimisel pole mõtet. Alkohol ja ravimid ei sobi kokku.

Kalle Kurvits

Loe edasi

?

Tere!Kui kaua tohib kasutada Doxy-M-ratiopharm(doxyclinum).Kuseteedes pöletik vist.Kui ravim möjus u 4 päeva.Seda oli tunda.Kas ta siis ei sobi siis.Kas on ka kangemaid?Kasutasin Prostamol Unot, polnud ...

Kalle Kurvits

Vastas dr Kalle Kurvits

Tere,

Ravikuuri pikkus sõltub haigusest ja on arsti asi otsustada. Kui ravikuur kestab pikemalt kui 21 päeva, peab reeglipäraselt kontrollima vere-, maksa- ja neerunäitajaid.
Prostamol ...

Loe edasi


Vaata kõiki nõustamisi