tarivid ja rasedus 09.06.06 / Ravimid

Külastaja küsib:

Tere, arst kirjutas raseduse 36. nädalal ureaplasma raviks tarivid`i ning küsimus selline, et milliseid ravimeid ureaplasma ravimiseks raseduse ajal võib veel kasutada, mis ei oleks nii ohtlikud ja infolehe järgi rasedatele keelatud. Tarivid`i tõepoolest ei julge tarvitada, kuid haigus oleks ju siiski vaja välja ravida! Olen tõeliselt mures tarivid`i kahjuliku mõju pärast.
Ette tänades, e

Arst vastas:

Kalle Kurvits

dr Kalle Kurvits

Proviisor

Tartu Uus Apteek

Tere,

Esmalt soovitaks siinsamas kliinik.ee avalehel üleval vasakul olevasse otsinguaknasse kirjutada ureaplasma ja vajutada "otsi". Leiate üle 40 vastuse. Lugege need läbi, suur osa puudutab rasedust.

Raseduse puhul tuleb arstil alati kaaluda kas lootele on ohtlikum efektiivse antibiootikumi lühiajalisel kasutusel ilmnev oht või vähemefektiivse kuid ohutumana tunduva ravimi pikemaajalise kasutuse ajal lootele avalduv mõju. Seda ei saa pelgalt raviminfo põhjal otsustada. Seda enam, et keegi ei taha võtta raseduse puhul vastutust, ei arst, ravimi tootja ega ka mina siinkohal.
Kui nimetaksin mingi ravimi nime, siis kindlasti leiate ka selle kasutusjuhendist piisavalt ohte ja keelde.
Üldiselt peetakse makroliide (spiramütsiin) suhteliselt ohutumateks rasedatel, kas ka praktikas saadakse soovitav efekt, teavad arstid paremini.
Konkreetseid soovitusi saab anda ainult asja tundev arst.

Kalle Kurvits

Kas see arutelu oli kasulik?

Nõuanded teemal: Ravimid

Tarivid tabletid

Tere.

Käimas 7 rasedusnädal, ja avastati klamüüdia, ja arst kirjutas ka kohe rohud nimega Tarivid. Uskudes arsti hakkasin neid võtma, kolm tabletti juba ka võetud, ja nüüd infolehelt loen, ...

Kalle Kurvits

Vastas dr Kalle Kurvits

Tere,

Arst teadis rasedusest?
Ravimi määramisel arvestatakse kas ravimi kasutamisest saadav tulemus on olulisem kui risk. St. kas klamüüdia või antibiootikum, kumb on imikule ohtlikum? ...

Loe edasi

xymelin

Kas tohib xymelini kasutada raseduse korral(rasedus 15 n)?
Tänan

Kalle Kurvits

Vastas dr Kalle Kurvits

Tere,

Kui võtaksite karbist kasutusjuhendi, võiksite ise lugeda:
Rasedus ja imetamine. Võib kasutada. ...

Kalle Kurvits

Loe edasi


Vaata kõiki nõustamisi