Benfogamma üleannustamine 29.07.05 / Ravimid

Külastaja küsib:

Tere!
Olen 30-aastane 1. tüübi diabeetik, kes sööb nagu paljudki teised minusugused Benfogamma tablette (2 tk päevas), et närvivalusid vähendada. Kuna benfotiamiin on rasvlahustuv, kas siin tekib mingi üleannustamise oht ka? Kui kaua neid tohib järjest võtta? Kuu-kaks või pidevalt? Oma endokrinoloog on puhkusel ja temalt ei saa hetkel nõu küsida.
tervitades
Eve

Arst vastas:

Kalle Kurvits

dr Kalle Kurvits

Proviisor

Tartu Uus Apteek

Tere,

Usun, et ei ole vaja muretseda. Te ei kasutaja ju lubatust suuremat annust. Benfogamma ise on jah rasvlahustuv ja imendub sellisena paremini, organismis aga muutub ta B1-vitamiiniks. Vitamiin B1 on vesilahustuv, mistõttu üleannustamise korral eritub liigne kogus uriiniga (uriin võib olla värvuselt tumedam ja muutunud lõhnaga).
B1 üleannustamise tagajärjeks on anafülaktiline reaktsioon. Isegi väga suurtes annustes benfotiamiini sissevõtmisel ei ole täheldatud anafülaktilisi reaktsioone.
Lugege ka tootja infot aadressilt:
http://www.woerwagpharma.lt/est/est-benfotiaminas.html

Kalle Kurvits

Kas see arutelu oli kasulik?

Nõuanded teemal: Ravimid

Kokarboksilaza

Tere! Teadagi, selles eas vanainimesel on tervisega igasuguseid probleeme -liigesed valutavad, lihased valutavad, kõrgenenud vererõhk, südamepiirkonnas vahetevahel valud, ja surutised jne. Üks inimene ...

Kalle Kurvits

Vastas dr Kalle Kurvits

Tere,

Kokarboksülaas (tiamiindifosfaat) on organismis olemasolev aine, koferment mis moodustub B1 vitamiinist. Osaleb organismi koeainevahetuse protsessides.
Selle lisaks süstimine ...

Loe edasi

kaltsiumi tabletid

Laps on mul kahe kuune ja saab 5 tilka d-vitamiini päevas. kuda peaksin toimima kaltsiumi tablettide võtmisega mis sisaldavad ka D vitamiini?

Kalle Kurvits

Vastas dr Kalle Kurvits

Tere,

D-vitamiini üleannustamine ei ole ka hea, aga küsige ikka kõigepealt oma arsti käest, laps ju nii väike ja ei tea mina, milline on tema D-vitamiini vaeguse tase.

Kalle Kurvits

Loe edasi

Riboksin

Tere!!

Ma tegelen sportiga (trennin jõusaalis) ja kuulsin et palju sportlased kasutavad Riboksin'i. Tahaks küsida mis see siis on ja kas ta on meil üldse müügis? Kas soovitate mulle seda kasutada?

Kalle Kurvits

Vastas dr Kalle Kurvits

Tere,

Riboxini ei ole lubatud sisse tuua, kuna tootja pole seda Eestis registreerinud.

Sarnasetest ravimitest on saada Benfogamma, Saksa toode. Sisaldab benfotiamiini, oli saada ...

Loe edasi

raud

Tere!
Palju on räägitud rauavaegusest ja sellest tulenevatest häiretest.Missuguseid häireid võib aga põhjustada raua üledoseerimine?

Kalle Kurvits

Vastas dr Kalle Kurvits

Tere,

Suukaudsel manustamisel on üledoseerimine harv nähtus. Igaks juhuks, et ehk on hea, mõjub hästi, rauapreparaate tarvitada pole vaja.
Süstitava raua (Ferrum-lek) puhul on öeldud:
Loe edasi

Riboxinum

Tere,

Kunagi oli meie apteekides müügil ravim Riboxin, mida praegu ilmselt enam sisse ei tooda. Kas hetkel on võimalik leida midagi samatoimelist või on selline ravim üldse kasutusest maha ...

Kalle Kurvits

Vastas dr Kalle Kurvits

Tere,



Riboxini ei ole lihtsalt lubatud sisse tuua, kuna tootja pole seda Eestis registreerinud.



Sarnasetest ravimitest on saada Benfogamma, Saksa toode. ...

Loe edasi


Vaata kõiki nõustamisi