antibeebipillid 25.10.04 / Ravimid

Külastaja küsib:

tere...minul oleks selline küsimus et vaatasin saadet "teie terviseks"ja seal rääkis mingitest uutest pillidest millega ei tõuse kehakaal...need pidavat nagu vedelikku kehast välja viima ja seega isegi langetama kehakaalu.MA küll täpset nimetust ei mäleta aga nad sisaldasid mingit sellise kõlaga ainet nagu tasprilinaal vms.
Loodan et oskate mind aidata selles osas:)
ette tänades
Liis

Arst vastas:

Kalle Kurvits

dr Kalle Kurvits

Proviisor

Tartu Uus Apteek

Tere,

Pole see nii uus midagi. Mõeldud on Yarinat (mujal maailmas Yasmine nime all), mis sai müügiloa juba 9. veerbruaril 2001. Müüki saabus tõesti hiljem. Sisaldab etinüülestradiooli ja drospirenooni, see viimane ongi uus komponent anitbeebipillides.

Drospirenoonil on antimineralokortikoidne aktiivsus, mis aitab ära hoida vedeliku retentsioonist tulenevat kehakaalu tõusu ja muid sümptomeid. See vastandub östrogeensõltuvale naatriumi retentsioonile, muudab ravimi hästitalutavaks ning omab positiivset efekti premenstruaalse sündroomi korral. Kombinatsioonis etinüülöstradiooliga näitab drospirenoon soodsat lipiidide tasakaalu HDL'i tõusuga. Drospirenoon omab antiandrogeenset aktiivsust, mis toimib positiivselt nahale, vähendab akne kollete hulka ning vähendab seborröad. Lisaks sellele ei vastandu drospirenoon etinüülöstradiooliga seotud SHGB tõusule, mis on kasulik endogeensete androgeenide sidumise ja inaktiveerimise seisukohalt.

Drospirenoonil puudub androgeenne, östrogeenne, glükokortikoidne ja antiglükokortikoidne aktiivsus. See, kombinatsioonis antimineralokortikoidse ja antiandrogeense toimega, annab drospirenoonile naturaalse hormooni - progesterooniga sarnase biokeemilise ja farmakoloogilise profiili. Lisaks sellele on tõendeid endomeetriumi ja ovaariumi vähiriski languse kohta.

Põhjalik jutt on aadressil:
http://arst.ee/?sid=f36436892fa9e2487da0f25112ef94141&view=drugs&act=show_drug_details&id=3353

Kalle Kurvits

Kas see arutelu oli kasulik?

Nõuanded teemal: Ravimid

Antibeebipillid ja ravimid.

Tere!

Küsin, kas Panangin ja viirpuutabletid mõjutavad Harmonet pillide toimet?

Kalle Kurvits

Vastas dr Kalle Kurvits

Tere

Ei mõjuta sellisel moel mis tingiks vastavasisulisi hoiatusi.

Kalle Kurvits

Loe edasi

EL

Tere! Minul oleks selline küsimus, et kas ja kui palju lähevad kallimaks antibeebipillid (nt Logest) seoses Euroopa Liitu minemisega?
Ette tänades, L.

Kalle Kurvits

Vastas dr Kalle Kurvits

Tere,

Täna puudub vähimgi alus väita, et ühegi ravimi hind kallineb seoses EL-ga liitumisega.

Kalle Kurvits

Loe edasi

Menstruatsioon

Tere!
Sooviksin teada sellist asja: kas menstruatsiooni on vöimalik edasi lükata ka mingite muude vahenditega kui antibeebipillid?

Kalle Kurvits

Vastas dr Kalle Kurvits

Tere,

Tegemist saab olla hormooniga (antibeebipillid) või organismi hormoontasakaalu mõjutava ravimiga. Mina sellealast nõu (internetis) ei anna, need on kõik retseptiravimid. Pöörduge naistearsti ...

Loe edasi

antibeebipillid+alkohol

Tere!

Ma tean küll, etalkohol ja ravimid ei sobi kokku. Soovin teada, et kas antibeebipillide kasutamisega tohib alkoholi tarbida. Ma ei ole täiskarsklane ja tablette tuleb ju võtta ju iga ...

Kalle Kurvits

Vastas dr Kalle Kurvits

Tere,



Ei hakka silmakirjatsema, võib küll, mõõdukalt mõistagi.



Kalle Kurvits

Loe edasi

Antibeebipillid

Tere!



Selline mure.. olen haigekassas kindlustamata, kuna õpin hetkel välismaal. Kuna sihtriigis on antibeebipillid väga kallid, olen neid seni Eestis kaasa ostnud (täishinna eest), ...

Kalle Kurvits

Vastas dr Kalle Kurvits

Tere,



Tõsi, selline piirang on, kuid seda, mitu retsepti võib anda ühele haigele, piirab ainult soodustingimustel väljastamise määruse lisa (nõuab, et maksimaalselt 2-kuuline ravikuur ...

Loe edasi


Vaata kõiki nõustamisi